Archief

ChristenUnie komt met vragenlijst over komst open jongerencentrum

Volgende week dinsdag wordt er door de gemeenteraad van Maassluis gesproken over het wel of niet openstellen van InBlik als een open jongerencentrum. De ChristenUnie wil goed beslagen ten ijs komen en heeft maar liefst 34 detailvragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. ChristenUnie-voorman John Dolstra vertrouwt erop dat de vragen nog voor de gemeenteraadsvergadering beantwoord zijn.

De partij wil onder meer weten waar de toekomstige ruime openingstijden op gebaseerd zijn, hoeveel jongeren er nu naar InBlik komen en hoeveel jongeren er volgens een inschatting van het college gaan komen als het een open jongerencentrum is.

ChristenUnie vindt dat de doelgroep, waar het open jongerencentrum voor bedoeld is (tot 23 jaar), eigenlijk gewoon in de schoolbanken moet zitten of gewoon moet werken. De partij vraagt zich dan ook af welk doel een open jongerencentrum met zeer ruime openingstijden dient (de bedoeling is dat het open is van 's ochtends vroeg tot een uur of 11 in de avond).

Maar er is ook kritiek op het handelen van het college. Zo vraagt men zich af waarom er al is begonnen met het stoppen van de verhuur van InBlik, terwijl er nog helemaal geen besluit door de gemeenteraad is genomen. Ook wil de ChristenUnie weten hoe het plan van het college betaald moet worden en waarom het college niet gewoon zegt dat het open jongerencentrum vooral een plek moeten worden waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten.

Categorieen:
Maassluis Politiek