Archief

PvdA: 'Teleurgesteld over woningen statushouders'

PvdA Midden-Delfland is niet te spreken over de uitstraling van de tijdelijke woningen voor statushouders in de Kreekzone in Den Hoorn. Ondanks dat het college heeft uitgelegd dat de huidige vorm nog niet de definitieve is, zegt de fractie teleurgesteld te zijn in de vorm ervan.

"Wij gunnen onze nieuwe inwoners een mooie woonomgeving en ook al zijn het tijdelijke woningen,

voor de nieuwe inwoners en de inwoners in Look-West is uitstraling belangrijk", aldus de PvdA. "Mede door de keuze voor platte daken oogt de bebouwing goedkoop en fantasieloos."

De PvdA had daarnaast graag gezien dat er een informatiebord op het terrein geplaatst werd met de beoogde uiteindelijke invulling. "Dit had wellicht onrust kunnen voorkomen." Verder wil de fractie van het college van B en W weten wat de kosten zijn van het project, wie verantwoordelijk is voor de vormgeving van de woningen en of deze voorzien worden van tuinen en erfafscheidingen. In de raadsvergadering van dinsdag 28 maart zal het college hier een antwoord op geven.

Ook Fractie Snethlage is niet onder de indruk van de geplaatste woningen. "Fractie Snethlage vraagt zich af of er een klein azc in Den Hoorn gebouwd is. Waar zijn de woningen? Geen containers zei de raad!", zegt Ellen Snethlage op Twitter.