Archief
Hans Horlings via Twitter

Hans Horlings via Twitter

Rodenburg trots op streekproducenten in Markthal

Een trotse burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland in de Rotterdamse Markthal dinsdagmiddag. Samen met burgemeester Aboutaleb van Rotterdam kwam hij op bezoek bij de tijdelijke winkel GersVers waar ondernemers uit de regio hun streekproducten verkochten. De zuivel van Delflandshof en de sla van Topkrop uit Schipluiden werden in het voedselwalhalla op proef aan de man gebracht.

Rodenburg blijkt een goede ambassadeur van de producten uit zijn streek. Hij is vooral erg enthousiast over de melkproducten van Delflandshof. Voor de camera van de WOS bekent hij, dat zijn vrouw alle boodschappen mag doen, behalve de zuivel, want die koopt hij het liefst zelf. "Melk en yoghurt, zo lekker, helemaal top!"

Ook burgemeester Aboutaleb is blij met de streekproducenten die in 'zijn' Markthal zijn neergestreken, zo stelt kringloopboer Arnold van Ardrichem. "Er is steeds meer voedselschaarste en dan is het fijn als je als stad uit je achtertuin allerlei streekproducten kunt halen. Dat erkent ook Aboutaleb."