Archief

Raad verlangt dat Ouwendijk voortouw in kustvisie neemt

Binnen een maand moet wethouder Peter Ouwendijk een informatiebijeenkomst voor de gemeenteraad van Westland organiseren over de ontwikkeling van een integrale kustvisie. Die bijeenkomst is bedoeld om de opvattingen van alle belanghebbende partijen te vernemen.

Met de toezegging van Ouwendijk dat hij zo'n bijeenkomst gaat beleggen, konden dinsdagavond in de raadsvergadering twee moties van tafel. Kort gezegd, hadden veel fracties het gevoel of zelfs de overtuiging, dat de gemeente de regie bij de ontwikkeling van een kustvisie uit handen heeft gegeven.

Het voortouw lijkt te zijn overgenomen door de kortgeleden opgerichte vereniging van Westlandse strandondernemers. Die vereniging is in elk geval bezig met de ontwikkeling van een kustvisie. Wethouder Ouwendijk stelde desgevraagd, dat hij geen financiële toezeggingen heeft gedaan om dat onderzoek uit te voeren. Hij zei ook niet geïnformeerd te zijn over de aanpak en financiering door de strandondernemers.

Telefoontje

Fractievoorzitter Ulbe Spaans (Groen Links) kwam aan het einde van het debat met de onthulling dat hij aan het begin van de raadsvergadering was weggelopen wegens een binnenkomend telefoontje. "Ik werd gebeld door een mevrouw van een expertisebureau voor een afspraak. Zij wilde een interview en zei tegen mij: 'Ik ga de kustvisie schrijven'," vertelde hij.

Na een door Spaans gevraagde schorsing van de vergadering voor overleg met andere fractievoorzitters, ging de wethouder akkoord met een 'pas op de plaats' en het organiseren van een informatiebijeenkomst.

Categorieen:
Westland Politiek