Archief
Google Streetview

Google Streetview

Nieuw toeristisch informatiepunt Maassluis in mei open

Het nieuwe toeristische informatiepunt van Maassluis, dat een plek moet krijgen in het statige hoekpand aan de Nieuwstraat, gaat - als het aan burgemeester Edo Haan ligt - nog in mei open. Op 1 april gaat het huurcontract lopen en kunnen de betrokken partijen de ruimte op de begane grond van het pand verbouwen en inrichten.

Het is de bedoeling dat het informatiepunt zeven dagen per week geopend is en dat vrijwilligers het open houden. En het gaat om meer dan toerisme alleen, want mensen moeten er ook informatie kunnen krijgen over wonen, werken en leven in de stad. De naam van het informatiepunt staat nog niet vast, maar 'Maassluishuis' klinkt Haan goed in de oren, zo liet hij weten.

Vorig jaar werd het pand aan de Nieuwstraat nog gebruikt als Sinterklaashuis en als tentoonstellingsruimte. Inmiddels zit er een tijdelijke kledingwinkel op de begane grond. De andere verdiepingen zouden volgens Haan, in zijn hoedanigheid van voorzitter van de Stichting Promotie Maassluis, prima verhuurd kunnen worden als kantoorruimte.

Er lopen overigens ook gesprekken met het Maassluis Punt aan de Doctor Kuyperkade om ervoor te zorgen dat alle toeristische informatie in de stad op één plek gebundeld wordt. Haan heeft er vertrouwen in, dat de gesprekken tot een positief resultaat zullen leiden.

Categorieen:
Maassluis Politiek