Archief

In het OchtendMagazine: De leukste meester komt naar Westland, treinnostalgie en hoog bezoek in de Markthal

In het OchtendMagazine namen we vanmorgen een kijkje in de Markthal in Rotterdam, waar deze week producten uit Midden-Delfland te koop zijn. Verder aandacht voor de beste meester van Nederland, hij komt naar het Westland. Ook bespraken we de nieuwe woningen voor statushouders in Midden-Delfland, het lijkt wel of ze nog niet af zijn.

Producten uit Midden-Delfland in pop-up store in de Markthal

De zuivelproducten van Delflandshof en de sla van TopKrop uit Midden-Delfland staan deze week in een pop-up winkel in de Rotterdamse Markthal. Vijf boeren en tuinders uit de omgeving van Rotterdam runnen dan de GersVers winkel in de Wereld van Smaak. De burgemeesters Aboutaleb van Rotterdam, Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland en André Borgdorff van de gemeente Binnenmaas brachten dinsdag een bezoek aan de pop-up winkel.





De leukste meester van Nederland komt naar het Westland

Meester Frank is door stichting 'Een 10 voor de juf en de meester' uitgeroepen tot de 'Leukste meester van Nederland'. Hij geeft les op PCB De Wegwijzer in Krimpen aan de Lek. Vrijdagmorgen komt hij samen met zijn klas naar het Westland. Er wordt een bezoek gebracht aan de bloemenveiling en aan een kweker.



Ladies Night en cabaret in De Naald

Vanavond organiseert WestlandTheater De Naald een Ladies/Girls Night met als thema Beauty and the Beast. Het theater wordt omgetoverd tot een sprookjesachtige plek, waar alles in het thema zal staan van de lang verwachte magische film Beauty and the Beast. De film is om 19.30 uur te zien. In de andere zaal staat cabaretier Patrick Nederkoorn.



Wat is het lekkerste bier van Nederland?

Vandaag wordt voor de derde keer de 'Dutch Beer Challenge' gehouden. Alle ruim 425 Nederlandse brouwerijen zijn uitgenodigd om met één of meer van hun bieren deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Er zijn niet alleen bieren ingestuurd met een bijzondere smaak, ook zijn brouwers heel creatief in het bedenken van namen voor hun bieren. Aad Westdijk weet er alles van.



Nostalgie over de Hoekse Lijn in stadhuis Rotterdam

In het stadhuis van Rotterdam is een foto-expositie te zien over de geschiedenis van de Hoekse Lijn. De spoorlijn van Rotterdam naar Hoek van Holland heeft een lange en bijzondere geschiedenis. Het traject met de stations Schiedam, Vlaardingen en Maassluis, werd geopend in 1891. Het gedeelte richting Hoek van Holland volgde 2 jaar later. Van stoomtreinen tot en met moderne sprinters, alle treinen hebben hier gereden. Op 31 maart rijdt de laatste trein over de Hoekse Lijn.



Blijven de woningen voor statushouders in Midden-Delfland zo lelijk?

Flinke ophef over een aantal woningen in de Kreekzone in Den Hoorn. Ze zijn bedoelt voor statushouders. Een groot aantal omwonenden is geschrokken van de toestand waarin de huizen zijn neergezet. Dat laten zij voornamelijk op Facebook weten. De gemeente Midden-Delfland begrijpt de kritiek, wethouder Annemiek de Goede heeft goed nieuws.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Morgenochtend presenteert Hildo Göbel weer een nieuwe Ochtend Magazine op WOS Radio.