Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Gemeente houdt parkeeronderzoek rondom ISW Gasthuislaan

De gemeente Westland maakt werk van een parkeeronderzoek rondom het schoolcomplex ISW Gasthuislaan in 's-Gravenzande. Dat verklaarde onderwijswethouder Marga de Goeij dinsdagavond in de gemeenteraad. De fractie van GemeenteBelang Westland (GBW) wilde de voorgenomen uitbreiding van het complex in verband daarmee uitstellen. Omdat de rest van de gemeenteraad zo ver niet wilde gaan, trok GBW-voorman Remmert Keizer zijn uitstel-motie terug.

Keizer maakte zich vooral zorgen om de parkeerdruk en de verkeersveiligheid na de uitbreiding van de school. Het aanbrengen van een extra verdieping doet het leerlingenaantal verhogen van 800 tot 1.000 en er komen ook enkele tientallen personeelsleden bij.

Volgens de geldende parkeernormen dient het aantal parkeerplaatsen te worden verhoogd van 58 naar 93, betoogde Keizer. "Maar dat mag niet ten koste gaan van het groen in de wijk", was een voorwaarde die hij daarbij tevens stelde. De andere fracties zien de problemen ook wel, maar vonden die geen reden om het proces stil te leggen.

Wethouder De Goeij erkende, dat de communicatie met de buurtbewoners aanvankelijk ruis vertoonde, maar dat dit inmiddels is rechtgezet. Voor de communicatie met de bewoners is door ISW een klankbordgroep in het leven geroepen.

"Er is een onafhankelijk verkeersonderzoek uitgezet", hield zij de raad voor. De Goeij zal de betrokken raadscommissie over de uitkomsten informeren.