Archief

Activiteiten van Seniorenwelzijn binnenkort door STOED?

De Verenigde Senioren Partij (VSP) in Maassluis heeft begrepen dat de activiteiten van Seniorenwelzijn worden overgenomen door de Stiching Onder Een Dak (STOED). De partij wil weten of het college van burgemeester en wethouders zich bewust is van dit samengaan en zo ja, waarom de gemeenteraad hier nog niet over geïnformeerd is.

Volgens de VSP zou de raad van een dergelijke actie moeten afweten, omdat de beide instellingen gesubsidieerd worden door de gemeente. STOED kreeg in 2016 ruim 240.000 euro (voor het organiseren van activiteiten) en Seniorenwelzijn ruim 450.000 euro. De fractie wil weten of het college de overname van de activiteiten wenselijk vindt, omdat de doelstellingen van de betrokken instellingen nogal uiteenlopen.

De seniorenpartij wil eigenlijk de garantie dat een dergelijke overname op geen enkele manier ten koste gaat van de activiteiten ten behoeve van de senioren en hun mantelzorgers in Maassluis. De VSP vraagt zich af, of het college er ook zo in staat en welke stappen er worden ondernomen om hiervoor te zorgen.

Intentieverklaring

STOED zegt desgevraagd tegenover WOS Media, dat de overname nog in de kinderschoenen staat: "We hebben slechts een intentieverklaring getekend, we moeten nog een heleboel stappen zetten voor we daadwerkelijk zover zijn."

Categorieen:
Maassluis Politiek