Archief

Slechts één locatie onderzocht voor open jongerencentrum

Er is slechts één locatie onderzocht voor het vestigen van een open jongerencentrum in Maassluis. Dat heeft wethouder Keijzer desgevraagd laten weten. Volgens hem is er niet verder gekeken omdat multifunctioneel centrum InBlik hem het meest geschikt lijkt, aangezien het jongerenwerk van Welzijn E25 daar al gevestigd is.

Als de gemeenteraad binnenkort instemt met het voorstel van het college om van InBlik weer een open jongerencentrum te maken, moeten de huidige gebruikers plaatsmaken. Een van die gebruikers is Mysotis, die activiteiten organiseert voor geestelijk gehandicapten en eigenlijk helemaal niet weg wil.

De stichting Ummah Wahidah, die zich tot nu toe vooral voor op jongeren met een migratieachtergrond heeft gericht, verhuist ook naar InBlik als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt. Ze moeten weg uit het huidige pand, dat eigendom is van woningcorporatie Maasdelta en slechts tijdelijk zou worden gebruikt tijdens de renovatie van de Burgemeesterswijk.

Het open jongerencentrum vervangt overigens niet het ambulante jongerenwerk dat nu met de bekende gele bussen gedaan wordt. Het idee is dat jongeren tot 23 jaar elke dag in het open jongerencentrum terecht kunnen tot elf uur in de avond. Een deel van de omwonenden en de oppositie zien de plannen van het college niet zitten.

Categorieen:
Maassluis Politiek