Archief
Archieffoto Stefan van Eijk WOS Media 1

Archieffoto Stefan van Eijk WOS Media 1

Zaalhandbal dames: regiooploegen verliezen

Alle drie regioploegen in de Tweede Divisie hebben hun wedstrijd verloren. Het waren doelpuntrijke wedstrijden die VELO, Westlandia en Verburch afwerkten.

Eerste divisie

De wedstrijd tussen Bentelo en de reserves van Virto/Quintus is verplaatst naar 28 maart aanstaande vanwege interlandverplichtingen van een speelster van Bentelo.

Tweede divisie B

VELO heeft verschil met de nummer drie op de ranglijst niet weten weg te werken. De reserves van Succes Schoonmaak/VOC verdubbelden uiteindelijk hun voorsprong op de Wateringse ploeg. In sporthal Elzenhage leidde de Amsterdamse thuisploeg met 18-10 na de eerste helft. Na de tweede helft stond een 33-21 overwinning op het wedstrijdformulier voor VOC. De Amsterdamse ploeg was pas de vijfde ploeg die 30 of meer treffers achter de Wateringse doelvrouwen kreeg dit seizoen. VELO blijft vierde op de ranglijst.

Westlandia vertrok uit Arnhem met een 36-29 nederlaag. AES Arnhem was scherper dan de Naaldwijkse dames en profiteerde optimaal van de technische fouten van de bezoekers. AES Arnhem leidden halverwege de wedstrijd met 20-13 en behield na de pauze deze voorsprong. De winst ging dus met 36-29 naar de thuisploeg, die pas d evijfde ploeg was die 30 of meer treffers scoorde tegen Westlandia. AES Arnhem wisselt op de ranglijst van plaats met Westlandia. AES Arnhem staat nu vijfde en Westlandia staat zesde met een doelsaldo van exact nul.

Verburch kreeg voor de tweede keer dit seizoen 40 of meer treffers tegen. In de Jan van der Valk sporthal verloor de Poeldijkse ploeg na een doelpuntrijke wedstrijd van Nieuwegein. De toeschouwers kregen maar liefst 74 doelpunten te zien. De ruststand was 16-19 in het voordeel van de bezoekers uit de provincie Utrecht. Het gevaar kwam uit de tweede lijn De thuisploeg probeerde het gevaar te ontregelen met een dubbele mandekking, maar het mocht niet baten. Nieuwegein won met 40-34. Verburch is nagenoeg veilig.