Archief

Twee extra lokalen voor Pius X-school

Basisschool Pius X in Wateringen krijgt in zijn nieuwbouw de beschikking over 18 lokalen. Het college van B en W heeft besloten om de spoedaanvraag voor 2 extra lokalen te honoreren. Aan de gemeenteraad zal worden gevraagd daarvoor 312.000 euro beschikbaar te stellen.

Toen het besluit over nieuwbouw werd genomen, werd nog uitgegaan van 16 groepslokalen. Volgens de toen gehanteerde leerlingenprognose en woningbouwplanning in Wateringen zou dat voor de komende jaren voldoende zijn. Al was in het bouwplan wel rekening gehouden met extra lokalen op de eerste verdieping als het aantal leerlingen zou stijgen.

Er is eind 2016 echter op basis van actuele woningbouwplannen een nieuwe leerlingenprognose opgesteld, aldus een gemeentelijk woordvoerder. Daarin komt het aantal leerlingen voor de Pius X-school hoger uit dan in de prognose waarop de nieuwbouw oorspronkelijk was gebaseerd. Overigens voorziet de gemeente nog een verdere groei van het aantal leerlingen, omdat in de nieuwe prognose nog niet woningbouw in het gebied tussen de Poeldijkseweg en de Erasmusweg (tuin Van der Lely) is meegenomen.

Categorieen:
Wateringen Politiek