Archief
Boudewijn Vermeer

Boudewijn Vermeer

Vroege drukte bij de stembureaus

In onze regio hebben veel kiesgerechtigden woensdagochtend besloten om vroeg gebruik te maken van hun stemrecht. Dat leidde hier en daar zelfs tot files in stembureaus en in een enkel geval tot het tijdelijk opraken van stembiljetten.

Vooral in Maassluis was er sprake van een enorme drukte. De gemeente heeft maatregelen moeten nemen. Twee stembussen waren al snel vol en er werden extra hokjes bij twee stembureaus geplaatst om de lange rij sneller te verwerken. Soms waren er wachttijden van 20 minuten.

Ook in Westland was het druk. In het stembureau in de bibliotheek in Monster waren in de loop van de ochtend de stembiljetten zelfs even op. Nieuwe biljetten waren al onderweg, want vanaf 8.00 uur rijdt er een busje van de gemeente rond. In Schipluiden liet de gemeente een tijdelijk stembureau naar de ouderen van woonzorgcentrum Akkerleven toekomen. Zij konden er tussen 10.00 en 12.00 uur terecht.

Kandidaten waren er ook vroeg bij

De drie Westlandse kandidaten die aan de Tweede Kamerverkiezingen meedoen, hebben ook in de ochtend hun stem uitgebracht. Als eerste stemde Arne Weverling van de VVD in zijn woonplaats Naaldwijk. Hij bracht een bezoek aan het stembureau van Careyn in Woerdblok. In de Bibliotheek in Monster stemde Wendy Vianen. Zij is kandidaat van de partij Nieuwe Wegen. Karin Zwinkels van het CDA bezocht het stembureau op Sportpark Polanen in Monster.