Archief

In het OchtendMagazine: de regio gaat stemmen en feest voor buurtpreventen

Vanmorgen in het OchtendMagazine volop aandacht voor de verkiezingen en voor het Westlands Boekengala. Ook spraken we met één van de initiefnemers van een groot feest voor buurtpreventen.

Verkiezingen

Hoe gaat het in een stemlokaal?

In een stembureau gaat het er serieus aan toe. Om alles goed te laten verlopen, gelden er allerlei strenge regels. Wij belden met Wybe Epema, hij zit de hele dag in een stembureau. Hij legt uit hoe het eraan toe gaat.



Jong volwassenen mogen voor het eerst stemmen

Veel jong-volwassenen mogen vandaag voor het eerst stemmen. Verslaggever Diana de Bruijn ging naar een school en sprak met jonge stemmers.



Hoe beleven VVD-kandidaat Arne Weverling en CDA-kandidaat Karin Zwinkels deze verkiezingsdag?

Voor de kandidaten voor de Tweede Kamer is het vandaag een spannende dag. Krijgen ze voldoende stemmen voor die felbegeerde plek in de Kamer? We belden met de Westlandse kandidaten Weverling (VVD) en Zwinkels (CDA).





Groot feest voor alle Westlandse buurtpreventen

De 400 vrijwillige buurtpreventen in Westland worden in april in het zonnetje gezet. Op 22 april zijn zij uitgenodigd voor een groot feest in De Viersprong in 's-Gravenzande. Dan wordt het 20-jarig bestaan van de buurtpreventie gevierd. Ook burgemeester Van der Tak, politiebureachef Alice Taai, wijkagenten en medewerkers van Vitis Welzijn zijn op de avond aanwezig. We belden buurtprevent Cor van Elswijk.





Boekengala: Directeur De Naald super enthousiast over Westlands Boekengala

Op 28 maart wordt het Westlands Boekengala gehouden. We belden met de directeur van Westlandtheater De Naald, Nico Baars. Hij heeft hoge verwachtingen van de avond.



Juryvoorzitter enthousiast over inzendingen schrijfwedstrijd

Aan het Westlands Boekengala is een schrijverswedstrijd gekoppeld. Regiogenoten konden gedichten en korte verhalen aandragen. Juryvoorzitter Wouter van Heiningen is enthousiast over het resultaat. Wie er wint, wordt tijdens het gala bekend gemaakt.



Studiogasten schrijven gezamenljik een gedicht

Deze week staat het OchtendMagazine op WOS Radio in het teken van het Westlandse Boek. Elke dag schuiven er verschillende studiogasten aan. Gezamenlijk maken we met alle gasten één groot gedicht. De voorzitter van de schrijverswedstrijd Wouter van Heiningen en schrijver Paul Vis voegen vandaag creatieve regels toe.



Cabaretier Margriet Bolding presenteert het Westlands Boekengala

Dat het Westlandse boekengala een groot feest wordt, blijkt alleen al uit de artiesten die komen optreden. Het gala wordt gepresenteerd door cabaretier.



Schrijver Paul Vis: grote overeenkomsten tussen radio maken en boeken schrijven

Als lezer van boeken maak je zelf voorstellingen van het verhaal. Datzelfde geldt voor het luisteren naar de radio; als luisteraar hoor je een stem, de rest bedenk je er zelf bij. Dat is de mening van de Westlandse schrijver Paul Vis.



Westlandse schrijver Paul Vis is gaan schrijven door slechte band met zijn vader

De Westlandse schrijver Paul Vis had een slechte band met zijn vader. Toch is hij het levensverhaal van zijn vader gaan beschrijven. Dat heeft ertoe geleid dat hij heel anders over zijn vader is gaan denken.



Waarom is de schuimkraag van bier altijd wit?

Natuurlijk proberen we bij WOS Radio vragen van luisteraars altijd te beantwoorden. Vorige week kon bier-sommelier Aad Westdijk geen antwoord geven op de vraag waarom de schuimkraag van bier altijd wit is. Hij zocht het uit en belde vanmorgen terug met het antwoord.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Morgenochtend presenteert Hildo Göbel weer een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio.