Archief

In het OchtendMagazine: Motorrijders pas op en Westlandse kinderen bezoeken musea

Deze week staat het OchtendMagazine op WOS Radio in het teken van het Westlands Boekengala, dat op 28 maart in WestlandTheater De Naald gehouden wordt. Vanmorgen is Jeroen Kunstman van Cultuurweg co-host, streekdichter Marijke van Geest schuift aan en we bellen met één van de artiesten die optreden op het gala. Natuurlijk bespraken we ook het 'gewone' nieuws, we belden met politiewoordvoerder Cor Spruijt.



Politie: "Motorrijders, pas op"


Het is mooi weer en dus trekken velen er weer op uit met de motor. Politiewoordvoerder Cor Spruijt waarschuwt motorrijders voorzichtig te zijn. Als een motor de hele winter niet heeft gereden is het verstandig de motor goed te checken. Ook voor berijders is het belangrijk weer even te oefenen en vooral goed op te letten. In Poeldijk ging het maandagmiddag fout, daar raakte een motorrijder gewond bij een eenzijdig ongeval.



Westlandse jongeren gaan musea bezoeken

Leerlingen van Westlandse scholen gaan in de toekomst naar musea. Dat maakte Jeroen Kunstman van Cultuurweb vanmorgen bekend op WOS Radio. Tot nu toe spitste het cultuuronderwijs in Westland zich vooral toe op lessen in de klas. Kunstman is trots op het enorme cultuuraanbod en de kwaliteit daarvan in de regio.



Jeroen Kunstman leest gedicht van Jules Deelder

Jules Deelder is één van de artiesten die optreedt tijdens het Westlands Boekengala. Jeroen Kunstman van Cultuurweb is een bewonderaar van het werk van Deelder. Hij draagt een gedicht van Deelder voor.



Het thema is 'Verboden Vruchten', wordt het echt spannend?

Het thema van het Westlands Boekengala is 'Verboden Vruchten'. Wordt het echt een spannende avond? Volgens streekdichter Marijke van Geest zullen er ook erotische getinte gedichten worden voorgedragen.



Streekdichter Marijke van Geest maakt gedicht voor boekengala

De Westlandse streekdichter Marijke van Geest heeft, in aanloop naar het Westlands Boekengala, een gedicht geschreven.





Studiogasten OchtendMagazine maken gezamenlijk een gedicht

Deze week staat het OchtendMagazine in het teken van het Westlands Boekengala. Elke dag schuiven er gasten aan in de studio. Gezamenlijk maken ze één groot gedicht. Vandaag voegen Jeroen Kunstman en Marijke van Geest een aantal regels toe aan het gedicht dat Kate van Elswijk en Jeroen Dahmeijer gisteren gestart zijn.



Hoeveel Westlandse schrijvers zijn er eigenlijk?

Jeroen Kunstman van Cultuurweb is trots op het grote aantal schrijvers in het Westland. De schrijvers en dichters hebben zich verenigd in Schrijvers-Tussen-De-Kassen. Er is ook een boekje uitgebracht. Jeroen draagt een gedicht voor.



PoetryPusher Justin Samgar treedt op tijdens Westlans Boekengala

Een keur aan artiesten zal optreden tijdens het Westlands Boekengala op 28 maart. Vanmorgen belden we met storyteller Justin Samgar. Hij legt wat wat een PoetryPusher is. Ook vertelt hij wat we tijdens het gala van hem kunnen verwachten.



Het regionieuws

Nieuwslezer Sjoerd de Vos leest het laatste nieuws uit de regio.



Morgenochtend maak je in het OchtendMagazine op WOS Radio weer kans op vrijkaartjes voor het Westlands Boekengala.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen