Archief

Extra steun voor Westlandse minima

Inwoners van Westland met lage inkomens krijgen extra ondersteuning vanuit de gemeente. Burgemeester en wethouders hebben dinsdag besloten om enkele bestaande regelingen uit te breiden, mede om een financiële tegenvaller te compenseren.

De minimaregeling 'Sociale participatie volwassenen' wordt met 100 euro verhoogd tot 293 euro per jaar. De inzetbaarheid van deze voorziening is uitgebreid en kan nu ook in het kader van gezonde leefstijl worden gebruikt voor bijvoorbeeld lidmaatschap van een sportvereniging.

Verder worden de voorzieningen voor aanvullende zorgverzekeringen verruimd met 100 euro compensatie voor het verplicht eigen risico. De toegang tot de Collectieve Aanvullende Verzekering (CAV) en de Tegemoetkoming Premie Aanvullende Ziektekostenverzekering (TPAZ) wordt tevens verruimd: van 110 procent naar 120 procent van het wettelijk sociaal minimum.

Inwoners die behoren tot genoemde doelgroep zoals mensen met een klein pensioen, een baan met een laag inkomen of een uitkering kunnen een aanvraag doen voor deze regelingen bij de gemeente.

Uit onderzoek is gebleken, dat de helft van de respondenten aangeeft zorg te mijden om kosten te besparen. Verder hebben de minima te kampen met het afschaffen van de kwijtschelding zuiveringsheffing door het Hoogheemraadschap van Delfland. Wethouder El Mokaddem: "We vinden dat een beperkte beurs niet moet leiden tot een beperking in gezondheid en je sociale leven."

Categorieen:
Westland Algemeen