foto Ruud de Jong WOS Media

Zaterdagvoetbal: FC 's-Gravenzande wint weer van Westlandia

Na een enerverende wedstrijd heeft FC 's-Gravenzande drie punten in eigen huis weten te houden na winst op streekgenoot Westlandia. Excelsior Maassluis was niet opgewassen tegen koploper Jong AZ. Lyra pakte drie belangrijke punten. De overige regioploegen in de tweede klasse verloren.

Tweede Divisie

Excelsior Maassluis heeft zoals verwacht niet kunnen stunten tegen koploper Jong AZ. De Alkmaarders wonnen de negentiende wedstrijd van het seizoen. Aan de Lavendelstraat won Jong AZ met 2-0. Voor de tricolores de zesde wedstrijd waarin het niet wist te scoren. Excelsior Maassluis blijft meedoen in de subtop.

Eerste klasse B

Na een levende derby heeft FC 's-Gravenzande wederom drie punten overgehouden aan het treffen tegen Westlandia. OP het Julianasportpark opende Youri Westhoff de score, waarna Danny Bijl voor rust de Naaldwijkers langszij bracht. Stefan Bron bracht de bezoekers op voorsprong. Westhoff bracht met zijn tweede treffer van de wedstrijd de thuisclub langszij. Vlak voor het verstrijken van de officiƫle speeltijd scoorde Ruben de Groot de winnende treffer voor FC 's-Gravenzande. Dit deed hij vanuit een strafschop. Danny Bijl kreeg in de slotminuten nog een rode kaart.

FC 's-Gravenzande blijft samen met Nootdorp gedeeld koploper. De voorsprong op de eerste achtervolgers bedraagt vijf punten. Westlandia staat op plaats negen.

Tweede klasse C

In de strijd om lijfsbehoud heeft Lyra drie belangrijke punten gepakt. In Maassluis won de Lierse ploeg de streekderby van VDL. De 2-1 overwinning voor Lyra stond ook al na de eerste 45 minuten op het scorebord. Door het verlies van sportclub Monster en Honselersdijk klimt Lyra drie plaatsen en staat nu negende. Lyra behaalde acht punten uit de laatste vijf wedstrijden. VDL leed de eerste nederlaag na vijf wedstrijden zonder nederlaag, waarin het 13 punten verzamelde.

DoCos heeft de ongeslagen status tegen regioploegen behouden. Sportclub Monster kreeg in de eerste helft binnen vijf minuten twee doelpunten tegen en dat deed de ploeg uiteindelijk de das om tegen de titelkandidaat. DoCos won uiteindelijk met 3-0. Sportclub Monster staat nu op plaats elf.

Honselersdijk incasseerde de zevende uitnederlaag van het seizoen. In Zoetermeer bleek DSO voor de tweede keer te sterk. Na de 3-2 overwinning op sportpark De Strijphorst won DSO op eigen veld met 2-0. Het was voor Honselersdijk de vierde wedstrijd waarin het niet tot score kwam. Honselersdijk staat nu tiende.

HVC'10 leed tegen RCL de derde nederlaag uit de laatste vijf wedstrijden. De Hoekse ploeg keek halverwege de wedstrijd tegen een 1-0 achterstand aan en wist na de pauze langszij te komen. RCL scoorde in de laatste vijf minuten van de wedstrijd nog twee keer en won met 3-1. HVC'10 zakt een plaats en staat nu zevende, maar moet nu flink aan het werk om een verdere vrije val te voorkomen.