Archief

'Verzekeringsplan Rotterdam ook goed idee voor Westland'

Westland Verstandig wil van het college van B en W weten of het bereid is te bekijken of het Rotterdamse plan voor een collectieve zorgverzekering zonder eigen risico ook voor Westland mogelijk is. Daarbij zou onderzocht moeten worden of Westland kan meeliften met de afspraken die de Maasstad met zorgverzekeraars wil maken.

Vrijdag werd bekend dat Rotterdam zo'n collectieve verzekering voor iedereen zou willen invoeren. Nu komen alleen Rotterdammers met een inkomen tot 130 procent van het minimumloon in aanmerking voor een zorgverzekering inclusief tandarts en aanvullende verzekeringen, met een maximaal eigen risico van 50 euro en zonder eigen bijdrage voor extra zorg via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

Westland kent een regeling, waarbij mensen met een inkomen tot 110 procent van het minimumloon met korting een verzekering bij verzekeraar DSW kunnen afsluiten. Westland Verstandig vindt het Rotterdamse plan ook voor Westland een goed idee. De fractie wil van het college ook weten hoeveel Westlanders gebruik maken van de huidige kortingsregeling.

Categorieen:
Westland Politiek