Archief

Genomineerden Loftrompet 2016 bekend

IJsvereniging Hard gaat 'ie, de KNRM station Ter Heijde, Schuldhulpmaatje/Budgetcoach en de vrijwilligers van het Westerhonk zijn genomineerd voor de Loftrompet 2016. Dit heeft de gemeente Westland vrijdag bekend gemaakt. De onderscheiding, waarmee het vele vrijwilligerswerk in Westland wordt beloond en gewaardeerd, wordt uitgereikt aan het slot van de week van Loftrompet van 27 tot en met 30 maart.

IJsvereniging Hard gaat 'ie is al meer dan 100 jaar actief en zet Westland en met name De Lier op de kaart, omdat de vereniging altijd een van de eerste is met een natuurijsbaan tijdens een vorstperiode. De KNRM Ter Heijde rukt ongeveer 30 keer per jaar uit voor reddingen op zee, zoekacties naar vermiste personen, beperken van schade aan materieel voor gekapseisde vaartuigen en het van boord halen van gewonden/zieken van schepen.

De vrijwilligers van Schuldhulpmaatje/Budgetcoach adviseren en ondersteunen mensen die in financiƫle problemen zijn gekomen. Met als doel dat mensen weer zo snel mogelijk grip krijgen op hun geldzaken. Het zijn twee verschillende organisaties die nauw contact met elkaar hebben. De vrijwilligers van het Westerhonk helpen de bewoners op allerlei manieren. Ze gaan met ze koken, zorgen voor begeleiding in de winkel, tuinieren en wandelen met de bewoners of gaan mee met uitjes. Ze leveren een belangrijke bijdrage zodat bewoners zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn.

Op 30 maart 2017 wordt ook de publieksprijs uitgereikt. Stemmen op je favoriete vrijwilligersorganisatie kan van 10 t/m 26 maart 2017 via www.loftrompetwestland.nl. Hier zijn ook de workshops te vinden waaraan je tijdens de week van de Loftrompet deel kunt nemen.

Op WOS TV wordt vrijdagavond het eerste deel van twee programma's over de genomineerden uitgezonden.