Archief
Welzijn E25

Welzijn E25

Oppositie Maassluis verontwaardigd over gang van zaken rond InBlik

De voltallige oppositie heeft een open brief geschreven aan het college van burgemeester en wethouders van Maassluis. Reden is de wijze waarop het college zou omgaan met de belangen van de organisaties die voor hun activiteiten tot nu toe gebruik maken van het gebouw InBlik. Datzelfde geldt voor de omwonenden.

De Verenigde Senioren Partij, Maassluis Belang, ChristenUnie en D66 vinden dat de betrokkenen voor een voldongen feit zijn gesteld. Het plan is namelijk dat het gebouw weer wordt gebruikt als open jongerencentrum, dat Ummah Wahidah ook intrek neemt in het pand en dat de huidige gebruikers een onderkomen elders moeten zoeken, indien de activiteiten niet gecombineerd kunnen worden met de activiteiten van het jongerencentrum.

Het college heeft bij meerdere gelegenheden gesteld, dat er een zorgvuldig proces zal plaatsvinden waarin betrokken partijen tijdig zullen worden geïnformeerd. Maar volgens de oppositie is tijdens een overleg op 23 februari met betrokkenen niet duidelijk geworden, wat er de afgelopen maanden in het kader van 'een zorgvuldig proces' is gebeurd. Ruimte voor alternatieven is er volgens de oppositie niet.

De oppositie heeft woensdag met betrokken organisaties gesproken. "Daarbij is duidelijk geworden dat zij zich niet serieus genomen voelen door dit college. Hun bezwaren zijn voor kennisgeving aangenomen en ook nooit verder met hen besproken." Verder gaat het college volgens de oppositie voorbij aan de zorgen die er bestaan over de komst van grote groepen jongeren naar InBlik bij onder meer omwonenden.

De schrijvende partijen begrijpen niet, dat de raad niet al meteen na het gesprek op 23 februari is geïnformeerd over het standpunt van het college om van InBlik een jongerencentrum te maken. Daarom verwachten ze nu op de kortst mogelijke termijn een concreet en uitgebreid toegelicht voorstel van het college, onderbouwd met cijfermatige gegevens over deze plannen.

Categorieen:
Maassluis Politiek