Archief

In het OchtendMagazine: 'Can I take your jopen ondersauzen?'

In het OchtendMagazine vanmorgen veel uiteenlopende onderwerpen. We hadden het onder andere over de tewaterlating van waterfietsen, de pinautomaat in De Lier, NLdoet en basisschool PIUS X die uit het schoolgebouw moet.

Discussie op Facebook leidt tot bijeenkomst met landelijke politici

De Westlandse Feest DJ Emiel Scholtes wist niet op welke partij hij moet gaan stemmen. Hij zette dat op Facebook. Er ontstond een discussie onder het bericht. Dat leidde ertoe dat er een meet-en-greet komt, met de Westlandse VVD-kandidaat Arne Weverling. Weverling komt niet alleen, hij neemt onder andere de fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Den Haag Martin Wörsdörfer mee. Ook Jan Huitema uit het Europees Parlement, de voorzitter van VVD Westland Tom Ouwerling, de secretaris van VVD Westland Wendy van der Voort en de VVD-ers Barbera Visser, André Bosman en Anne Mulder zijn van de partij. De bijeenkomst is vrijdagmiddag om 16.30 uur in restaurant Mi Amigos in 's-Gravenzande.



Donderdagavond in NO FLTR op WOS Radio: "Can I take your jopen ondersauzen"

Donderdagavond start een nieuw programma op WOS Radio. Gabi Gonzalez, Glenn Luisman en Daniel van der Sande maken het programma NO FLTR. Het wordt een op jongeren gericht programma, waarin wekelijks DJ's zullen aanschuiven. Vanavond is MC Rick van Deventer te gast. Hij werd landelijk bekend door zijn uitspraak: "Can I take your jopen ondersauzen". Het programma is niet alleen te horen op WOS Radio, ook via verschillende social media kanalen zal het te volgen zijn.



De waterfietsen en kano's worden te water gelaten in Schipluiden

Zaterdag organiseert een brasserie in Schipluiden Bootjesdag. Tijdens deze feestelijke dag zullen de waterfietsen en kano's officieel te water worden gelaten. Met de bootjesdag wordt het nieuwe seizoen afgetrapt. Gemma van Winden-Tetteroo weet er alles van.





Landelijke politici verrast door vragen van verstandelijk beperkten

Het politiek eetcafé dat Middin afgelopen dinsdag organiseerde, was een groot succes. Acht politici die verkiesbaar zijn voor de Tweede Kamer, werden ondervraagd door verstandelijk beperkten. De politici werden verrast door de vragen die gesteld werden. Er werden onder andere vragen gesteld over het beschikbaar komen van woningen in het Westland.



Er komt weer een pinautomaat in De Lier, maar niet iedereen is daar blij mee

De Rabobank plaatst half april op eigen risico een pinbox op het landje bij de Bleijenburgbrug in De Lier. Dat doet de bank, omdat al sinds januari De Lier zonder geldautomaat zit die 24 uur per dag open is. Maar niet iedereen is blij met de plek waar de automaat komt te staan. Velen vinden het te ver uit het centrum. CDA raadslid Cor van der Mark verwacht dat er bezwaren worden ingediend, waardoor de pinautomaat er maar kort zal staan.





Nieuw gebouw nog niet klaar, waar moeten leerlingen Pius X en Okidoki in Wateringen naar toe?

Basisschool Pius X en Kinderopvang Okidoki in Wateringen moeten vanaf 1 juli uit het oude gebouw van De Zonnehof. Maar het nieuwe gebouw is nog niet klaar. De gemeente wil ze voor ruim zes maanden naar Poeldijk laten verhuizen. Maar is de school daar blij mee? We spraken de directeur van baisschool Pius X, Mieke Hopmans.



NLdoet komt eraan! Ga jij vrijwilligerswerk doen?

Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Je kunt aan de slag als vrijwilliger bij allerlei organisaties. Sophie de Backer van Vitis Welzijn weet er alles van.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie leest het laatste regionieuws.



Poll

Vrijdag en zaterdag wordt NLdoet weer gehouden. Iedereen wordt opgeroepen tijdens deze twee dagen ergens vrijwilligerswerk te gaan doen. Ga jij ook vrijwilligerswerk doen?