Archief
Omroep West

Omroep West

Alle 1.100 bankjes bij tram- en bushaltes worden vervangen

Alle bankjes in bus- en tramhaltes in Westland, Midden-Delfland, Den Haag en Delft worden vervangen. Dat bevestigt de Metropoolregio Rotterdam Den Haag desgevraagd tegenover mediapartner Omroep West. Aanleiding zijn meerdere ongelukken met kinderen die met hun vingers vast kwamen te zitten in de bankjes.

Woensdag was het raak op de kruising van de Laan van Meerdervoort met de Heliotrooplaan in Den Haag. Ook daar kwam een kind met zijn of haar vinger in een bankje klem te zitten. Pas geleden is de operatie afgerond waarbij alle bus- en tramhokjes in de regio werden vervangen. Die hele operatie kostte in totaal 100 miljoen euro.



Onder narcose

Eerder kwam al een kind vast te zitten op de Plesmanweg, ook in Den Haag. Het slachtoffertje daar moest onder narcose worden gebracht om bevrijd te kunnen worden. Ook in Delft ging het mis. Daar kwam een meisje op de Professor Telderslaan vast te zitten. De brandweer was er een uur bezig het meisje uit haar benarde positie te bevrijden.



Meer klachten

In oktober zag de Metropoolregio nog geen reden om de bankjes aan te passen. Daar werd toen gezegd, dat de bankjes aan de normen voldoen. "Er zijn geen richtlijnen voor de grootte van de gaatjes in de bankjes", zei een woordvoerster destijds. Het ongeluk van woensdag verandert de zaak. "Dit is voor ons reden om nu in te grijpen. We vinden het vervelend en heel triest dat er weer een kindje vast is komen te zitten", aldus de woordvoerster.

Er moeten ongeveer 1.100 bankjes vervangen worden. Hoeveel geld dat gaat kosten, kon de woordvoerster donderdagochtend tegen Omroep West nog niet zeggen.