Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Onderzoek naar lekken uit dossier 'schorsing raadsgriffier' duurt voort

De rijksrecherche is nog immer bezig met onderzoek naar het lekken van geheime informatie door de fractieleden van Westland Verstandig. Het gaat om informatie die te maken heeft met de schorsing van de raadsgriffier in september jl. In opdracht van de gemeenteraad deed burgemeester Van der Tak aangifte. Het onderzoek kan nog wel even duren, zo laat het Openbaar Ministerie desgevraagd weten.

De aangifte is gedaan tegen de leden van de fractie van Westland Verstandig die aanwezig waren bij de raadsvergadering van 13 september. Zij worden ervan verdacht informatie uit die vergadering geopenbaard te hebben. Verder betreft de aangifte het lekken van geheime informatie die is besproken tijdens een fractievoorzittersoverleg op 8 september.

Westland Verstandig publiceerde half september meerdere stukken waar geheimhouding op zou rusten. Dat gebeurde op de eigen website van de partij. Die documenten hebben betrekking op het dossier rondom de geschorste (en later door de gemeenteraad ontslagen) raadsgriffier Nico Broekema. Op de dag van publicatie zei Duijsens daarover dat hij toestemming had van de advocaat van Broekema om de stukken te publiceren; een dag later wijzigde hij die verklaring in toestemming van Broekema zelf.

Categorieen:
Westland Politiek