Archief

In het OchtendMagazine: Twee Westlandse ministers? Weverling en Zwinkels ambitieus

Dat Karin Zwinkels (CDA) en Arne Weverling (VVD) ambitieus zijn, bleek vanmorgen in het OchendMagazine. Weverling sluit een Westlandse minister van Economische Zaken niet uit en Zwinkels wil dat er een minister van Land- en Tuinbouw komt. Zelf zegt ze 'altijd ambitieus' te zijn. We blikten terug op de bezoeken van koningin Máxima en minister Hennis-Plasschaert en de LPF heeft een duidelijke mening over de rattenplaag in 's-Gravenzande.

Herman Dekkers (LPF): "Gemeente moet rattenplaat 's-Gravenzande oplossen én betalen"

De Esdoornstraat in 's-Gravenzande gaat gebukt onder een rattenplaag. De plaatselijke bakker is gestopt met het voeren van de eenden, maar dat heeft niet geholpen. Korrels om de ratten te bestrijden mogen niet meer worden gebruikt. Volgens wethouder Marga de Goeij is de gemeente verantwoordelijk voor het riool op straat, vanaf de huisaansluiting zijn bewoners zelf verantwoordelijk. Maar daar is LPF steunraadslid Dekkers het niet meer eens. Hij zegt dat de ratten van buiten komen, daarom moet de gemeente de plaag bestrijden en de kosten betalen.



The Day After: Hoe hebben de medewerkers van Coppert Cress het bezoek van Máxima ervaren?

Het was een spannende dag voor de medewerkers van Coppert Cress in Monster. Een dag later kunnen de medewerkers tevreden terugkijken op het bezoek van de Koningin. Verslaggeefster Diana de Bruijn bezocht het bedrijf en blikte met de medewerkers terug op het bezoek.



Máxima op bezoek bij Koppert Cress

Hoog bezoek dinsdag in het Westland. Koningin Máxima was op bezoek bij Koppert Cress in Monster, teler van onder meer kruiden met bijzondere smaken, de cressen. Koppert Cress won vorig jaar de Koning Willem 1 Prijs, een koninklijke duurzaamheidsprijs. Koningin Maxima is voorzitter van de Koning Willem 1 Stichting. Rob Baan is onder de indruk van Máxima.



Karin Zwinkels (CDA) schrijft brief aan Mark Rutte (VVD), ze wil een minister van Land- en Tuinbouw

De Westlandse Karin Zwinkels wil de Tweede Kamer in, ze staat op plaats 30 van de lijst van het CDA. Ze vindt dat er een ministerie van Landbouw, Tuinbouw en Voedsel moet komen. Om haar wens kracht bij te zetten, heeft ze een brief naar Mark Rutte (VVD) geschreven. Op de vraag of Zwinkels uiteindelijk zelf minister wil worden, gaf ze geen duidelijk antwoord: "ik heb altijd ambities". Woensdagmiddag is Zwinkels in Wateringen, waar ze samen met de nummer 2 van het CDA, Mona Keijzer, campagne gaat voeren.



Arne Weverling over zijn toekomstplannen: "Een Westlandse minister van Economische Zaken moet je nooit uitsluiten"

Dinsdagavond voerden defensie minister Jeanine Hennis-Plasschaert en VVD-kandidaat Arne Weverling campagne in het Westland. Weverling is ambitieus, hij wil zich de komende jaren bewijzen in de Tweede Kamer, om daarna wellicht minister van Economische Zaken te worden. Minister is een drukke baan, Hennis gaf tips hoe je als minister je hoofd koel kunt houden.



Brand in woning De Lier ontstaan in de meterkast, woning onbewoonbaar

De brand die het net verkochte huis in De Lier maandagavond verwoeste is ontstaan in de meterkast. Dat zegt woordvoerder Berry Wasmus van de brandweer. De woning is onbewoonbaar verklaard. Velen kwamen dinsdag een kijkje nemen, bij het huis dat al meer dan honderd jaar in De Lier staat.



Marc de Hond en Scrum in theater De Naald

Cabaretier Marc de Hond, de zoon van marktonderzoeker Maurice de Hond, treedt woensdagavond op in Westlandtheater De Naald. Marc veklapt dat zijn vader niet had voorspeld, dat Trump president zou worden. Donderdagavond wordt er in De Naald whisky geserveerd. Kate van Elswijk weet er alles van.



Alcohol vrij bier wordt steeds populairder

De voorlichtingsavond in Maassluis van dokter Nico van der Lely over verantwoord alcoholgebruik gaat niet door. Er zijn te weinig aanmeldingen om de avond door te laten gaan. Toch lijkt het erop dat steeds meer mensen doordrongen zijn van het gevaar van alcohol, want er wordt steeds meer alcoholvrij bier verkocht. We bellen erover met slijter Aad Westdijk uit Monster.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Het is vandaag Internationale Vrouwendag, maar is dat nog wel nodig?