Archief

In het OchtendMagazine: Kattenmishandelaar in Hoek van Holland en publiek krijgt whisky in De Naald

In Hoek van Holland blijkt een kattenmishandelaar actief te zijn. In het OchendMagazine gingen we op onderzoek uit. Verder blikten we uitgebreid terug op het succesvolle WOS TV programma De Pitch. We spraken met een tevreden politiewoordvoerder, we spraken de zanger van een bekende band die naar De Naald komt en we namen een kijkje in een snackbar waar je een kilo patat kunt eten.

Kattenmishandelaar actief in Hoek van Holland

In Hoek van Holland is een kattenmishandelaar actief. Dat zegt Jim Overtoom namens dierenkliniek Hamming. Afgelopen vrijdag kwam een klant naar de dierenkliniek in 's-Gravenzande, die vertelde dat haar zoon een kat had gevonden met een zak over haar kop. De plastic zak was vastgemaakt aan het bandje. Verslaggever Diana de Bruijn sprak met Jim Overtoom.



Bijna alle crowdfundingsacties De Pitch volgeboekt: we blikken terug met de jury

Het tweede seizoen van het WOS TV programma de Pitch is voorbij. Bijna alle crowdfundingsacties zijn volgeboekt. In het programma pitchen ondernemers voor een jury, waarna de jury bepaalt of er geïnvesteerd wordt. Als de vier juryleden allemaal meegaan, kan de ondernemer rekenen op 20.000 euro. Na de uitzending kunnen kijkers ook geld investeren. De ondernemers moeten het geld binnen vijf jaar terugbetalen, met rente. We blikken terug met de juryleden Aad Kester en Henk Salome. Meer info: www.wos.nl/pitch.









Een kilo patat en vier frikandellen, wie krijgt het weg?

Een kilo patat, vier frikandellen en saus naar keuze. De opdracht: probeer deze snack binnen een half uur weg te werken. Het klinkt onmogelijk, maar het is drie mensen al gelukt. Cafetaria Punt in Kwintsheul heeft de 'Westlandse Supersloep' op de kaart staan. De eters komen uit alle hoeken van het land: van Ede tot Enschede en van Goirle tot Den Haag. Degene die de schaal al binnen 16 minuten achter zijn kiezen had zitten is een Belg. Maar hij heeft een voorsprong: het is de wereldkampioen 'frikandellen eten'.



Politie tevreden na alcoholcontrole

De politie heeft vrijdagavond in de regio een grote alcoholcontrole gehouden, waarbij 2.300 personen moesten blazen. Zestien daarvan hadden teveel gedronken. Politiewoordvoerder Cor Spruijt is tevreden: "We hebben jongeren aangetroffen die gedronken hadden, maar wel een Bob hadden geregeld, dat zijn dingen die ons vrolijk stemmen."



Schots/Ierse avond in De Naald met Scrum, publiek krijgt whisky

Donderdag 9 maart speelt Scrum in WestlandTheater de Naald. Het podium wordt omgetoverd tot een Schotse pub. Het publiek wordt getrakteerd op een glas whisky. De Schotse doedelzak en de kilt ontbreken niet. In het OchtendMagazine spraken we met zanger Leon Moerman.



Opvolger Pater Moeskroen komt naar de Cultuurschuur

De band Mannen met Naam komt naar de Cultuurschuur in Monster. Onder de naam Pater Moeskroen scoorde de band begin jaren 90 een grote hit met Roodkapje. Met hun vrolijke folkdeunen, prachtige kleinkunstliedjes en hilarische autobiografische verhalen hebben ze al heel wat zalen opgezweept, ontroerd en aan het lachen gekregen. In de Cultuurschuur spelen ze hun nieuwe programma. Maar er is meer te doen in de Cultuurschuur, Gerda Bruinsma weet er alles van.



Het regionieuws

Nieuwslezer Bas Booister brengt ons op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Een kilo patat, vier frikandellen en saus naar keuze. Opdracht: deze snack binnen een half uur weg te werken bij Cafetaria Punt. Als het je lukt, hoef je niet te betalen. Vind je het een leuke actie?