Archief
Google Streetview

Google Streetview

Bijeenkomst voor initiatiefnemers gemeentehuis Maasland

De vier initiatiefnemers die plannen hebben voor de invulling van het voormalige gemeentehuis van Maasland, kunnen hun ideeën 18 april presenteren aan de Midden-Delflandse gemeenteraad. Er is dan een openbare bijeenkomst gepland in het huidige gemeentehuis in Schipluiden.

Aanvankelijk stond op die datum een gezamenlijke informatiebijeenkomst op het programma voor de raden van Midden-Delfland en Westland over de Wippolderlaan. Aangezien er voor Westland die dag een raadsvergadering stond gepland, wordt die bijeenkomst verschoven naar een nader te bepalen datum.

De vier initiatiefnemers zijn Groep van Nimwegen, Van Mierlo, Steekelenburg en Bierkens & Wijgerse. Om duidelijkheid aan hen te scheppen is besloten dat de plannen moeten voldoen aan door de gemeente genoemde uitgangspunten. Zo moet een plan een bijdrage leveren aan de vitaliteit en levendigheid van Maasland, moet het een maatschappelijke behoefte invullen, levert het een bijdrage aan de huisvestingsopgave van de gemeente, mag het de gemeente in principe geen geld kosten en het plan komt tot stand via actieve deelname van de initiatiefnemer.

Nog voor het zomerreces hoopt het college van B en W met de gemeenteraad een besluit te kunnen nemen over de toekomst van het gebouw.