Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Westland wint advies in over rattenplaag 's-Gravenzande

De gemeente Westland heeft afgelopen week actie ondernomen na een melding van rattenoverlast in de 's-Gravenzandse Esdoornstraat. Wethouder De Goeij stelde maandagavond, dat er om advies is gevraagd bij het landelijke Kennis- en Adviescentrum Dierplagen. Zij meldde dit in haar antwoord op vragen van LPF-steunraadslid Herman Dekkers.

De Goeij stelde in eerste instantie, dat wat er in het hoofdriool gebeurt de verantwoordelijkheid van de gemeente is. Deze geldt tot aan de huisaansluiting; daar voorbij is het de verantwoordelijkheid van de huiseigenaar, hield zij de Commissie Maatschappelijke Omgeving voor.

Buitenruimte

Namens bewoners van de Esdoornstraat werd door een inspreker betoogd, dat het rattenprobleem in de buitenruimte is ontstaan. Dekkers voegde daaraan toe: "Het zit niet alleen in het riool. Het zit echt onder de straat." Zijn collega Willem van der Steen (GBW), die een paar straten verder woont, viel hem bij. Hij legde nadrukkelijk een link met de naburige vijver en de groenstrook.

Wanneer het landelijke kenniscentrum met een advies komt, is nog niet duidelijk. Overigens bleek - bij navraag door de wethouder - dat de inspreker er niet van op de hoogte was, dat er door de gemeente een adviesaanvraag is uitgezet. Een aandachtspunt voor de communicatie met de burgers, liet De Goeij zich ontvallen.