Archief

Vertrouwen in Van Dam onder land- en tuinbouwers historisch laag

Het vertrouwen van de Nederlandse land- en tuinbouwers in het huidige kabinet is laag. De agrarische sector geeft een 5,0. In het beleid van staatssecretaris van Dam (PvdA) bestaat nog minder vertrouwen. Hij krijgt een 3,6 voor zijn land- en tuinbouwbeleid.

Dit blijkt uit het 'Verkiezingsonderzoek land- en tuinbouw 2017' van marktonderzoeksbureau AgriDirect in samenwerking met het LTO-blad Nieuwe Oogst. Ruim 600 agrarische ondernemers namen deel aan de online inventarisatie. De Nederlandse land- en tuinbouwers geven aan dat hun vertrouwen in de politiek in de afgelopen kabinetsperiode is gedaald. Maar liefst 64,4 procent heeft minder vertrouwen in de politiek dan bij de vorige kabinetsperiode. 32,5 procent geeft aan dat dit vertrouwen niet is veranderd en bij slechts 2,6 procent is het vertrouwen toegenomen.

Martijn van Dam scoort gemiddeld slechts een 3,6 voor zijn land- en tuinbouwbeleid. Het beleid van partijgenote Sharon Dijksma wist enkele jaren geleden ook geen voldoende te behalen, maar scoorde met een 5,4 toch flink hoger dan Van Dam. Laurens Jan Brinkhorst (D66), die in de periode 1999 - 2002 actief was als minister van landbouw, was ook niet geliefd. Henk Bleker (CDA) behaalde in 2012 een 6,8 voor zijn beleid. Cees Veerman (CDA) voert nog altijd de rij aan, hij behaalde een 7 in 2006.

Categorieen:
Algemeen