Archief

Een kilo patat en vier frikandellen, wie krijgt het weg?

Een kilo patat, vier frikandellen en saus naar keuze. De opdracht: probeer deze snack binnen een half uur weg te werken. Het klinkt onmogelijk, maar het is drie mensen al gelukt. Cafetaria Punt in Kwintsheul heeft de 'Westlandse Supersloep' op de kaart staan.

De eters komen uit alle hoeken van het land: van Ede tot Enschede en van Goirle tot Den Haag. Degene die de schaal al binnen 16 minuten achter zijn kiezen had zitten is een Belg. Maar hij heeft een voorsprong: het is de wereldkampioen 'frikandellen eten'.

Is het ongezond? Ja, zegt snackbareigenaar Fred Spreen. Maar hij relativeert: "in Rotterdam verkopen ze een hamburger van 1,5 kilo. Dat is ook ongezond". En wie denkt dat de overgebleven snacks in de grijze bak belanden heeft het mis. "Al het afval wordt gevoerd aan schapen en geiten".

Wie het lukt om de schaal binnen een half uur op eten, hoeft niet te betalen. Waarom doen mensen hier aan mee? "Jongeren dagen elkaar uit. En om de eigen grenzen te verleggen", denkt Spreen.

Categorieen:
Westland Algemeen