Archief
foto Leo de Jong WOS Media

foto Leo de Jong WOS Media

Dames Quintus winnen weer van LK Zug

Virto/Quintus heeft ook de tweede ontmoeting in de kwartfinale van de Challenge Cup in winst omgezet. Het Zwitserse LK Zug werd op een 34-29 nederlaag getrakteerd. De ruststand was 17-16 in het voordeel van LK Zug.

Quintus speelde geen scherpe wedstrijd. Zowel aanvallend als verdedigend liet de ploeg steken vallen. Dit leverde aan de andere kant een aardige wedstrijd op voor de aanwezige toeschouwers. Beide ploegen ontliepen elkaar niet veel en het was kwa stand stuivertje wisselen. Na een kwartier spelen was de stand gelijk 9-9, waarna LK Zug een kwartier later met een 17-16 voorsprong de kleedkamer opzocht.

Na de pauze kwam de Zwitserse ploeg tot twee keer toe op een marge van twee treffers (18-16 en 21-19), maar iedere keer wist Quintus langszij te komen. In de tien minuten van de wedstrijd begon de Heulse ploeg scherper te verdedigen en dat leverde nog maar twee tegentreffers op. Aanvallend kon de ploeg de kansen op eens wel afmaken en liep de ploeg uit naar een 34-29 overwinning.

De volgende tegenstander is nog niet bekend. HC Lolomotiva Zagreb won het eerste duel tegen titelverdediger Rocasa Gran Canaria.

Tessa van Zijl scoorde haar vijftigste Europese treffer. Daisy Hage staat nu op 123 doelpunten. Anouk Zwinkels heeft 71 treffers achter haar naam. Cynthia Grift scoorde drie keer mooi achter elkaar en heeft nu 62 doelpunten gemaakt.

Anouk Zwinkels, Cynthia Grift en Daisy Hage hebben nu 20 Europese duels gespeeld. Quintus speelde gisteren de 50ste Europese wedstrijd.

Doelpuntenmakers Quintus: Tessa van Zijl (8), Cynthia Grift (7), Daisy Hage (4), Shraon Nooitmeer (4), Anouk Zwinkels (3), Dorien van Wissen (2), Lisa Warmerdam (2), Susan de Bakker (1), Lois Strik (1), Nicole van Meteren (1), Britt van Steekelenburg (1).

Categorieen:
Sport