Archief

Wisselbokaal schoolschaken naar Maasdijk

Ze hebben geen individuele kampioen, maar veroverden wél de wisselbeker voor beste deelnemende basisschool: de schakertjes van De Aventurijn uit Maasdijk. Dat was vrijdagmiddag de totaaluitkomst van het veertigste Naaldwijks School Schaakkampioenschap.

Kampioen in de leeftijden tot en met 12 jaar werd Boaz Valstar van de Prins Willem-Alexander School (PWA) uit De Lier. Boaz won in de zaal van de Naaldwijkse Ontmoetingskerk al zijn partijen, zowel in de ochtend als in de middag: 16 uit 16. Daan Storm van PWA 's-Gravenzande werd met 7,5 uit 9 tweede.



De kampioenen in de andere groepen werden: Sven Maree (De Regenboog Naaldwijk) in groep 2, Nick Buitelaar (PWA De Lier) in groep 3, Ivo de Boon (Bernadetteschool Naaldwijk) in groep 4, Mike van der Kooij (De Wegwijzer 's-Gravenzande) in groep 5, Pien van Duijvenbode (PWA 's-Gravenzande) in groep 6, Dave de Kiewit (PWA 's-Gravenzande) in groep 7, Len Vijverberg (De Regenboog) in groep 8 en Suze Grootscholten (Joannesschool) in groep 9.

De wisselbeker voor de beste basisschool ging volgens de organisatie verrassend naar De Aventurijn uit Maasdijk, dankzij Joost Hogendoorn, Johan Westerveld, Donny Boerman en Sil Veldhoven.

In de middag was er ook nog een toernooi voor de leeftijdscategorie van 13 t/m 16 jaar. Voor de vierde keer won Morris van Nieuwkerk, waarvan drie keer in deze leeftijdsgroep. Hij bleef de Schaakmat-leden Sjef Lane (2e) en Sem Roem (3e) ruim voor.