Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

'Rattenplaag in Esdoornstraat'

In meerdere huizenblokken van de Esdoornstraat in 's-Gravenzande heerst volgens LPF-steunraadslid Herman Dekkers een rattenplaag. De ratten bevinden zich onder en in de woningen. Dekkers kaart de kwestie maandagavond aan in de rondvraag van de vergadering van de raadscommissie Maatschappelijke Omgeving.

De plaag heerst vooral bij de oneven huisnummers. De grond onder de kruipruimte is verzakt en zodoende kunnen de ratten zich eenvoudig toegang verschaffen tot de woningen. Een bewoner heeft een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld. Omdat het probleem perceeloverschrijdend is, zou volgens dat bedrijf de gemeente in actie moeten komen. De bewoner heeft daarna contact gezocht met de gemeente, maar daar wordt naar zijn zeggen geen actie ondernomen.



Brood strooien

In de buurt van de Esdoornstraat ligt een vijver. Tal van mensen komen daar regelmatig eendjes voeren. Dat brood wordt niet alleen door de eenden gegeten en zo wordt het probleem alleen maar groter, aldus de bewoner, die wij zaterdagmorgen spraken. Steunraadslid Dekkers van de LPF wil weten of de gemeente actie gaat ondernemen en wie er moet opdraaien voor de kosten.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen