foto Fred van der Ende WOS Media

Dames Quintus behalen ruime overwinning in kwartfinale Challenge Cup

De dames van Virto/Quintus hebben de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Challenge Cup met ruim verschil gewonnen van het Zwitserse LK Zug. In de Eekhouthal veegde een geconcentreerd spelend Quintus de vloer aan met de opponent. De thuisploeg won met 35-12. De ruststand was 16-7.

Bij Quintus maakte Dorien van Wissen haar rentree in het eerste team na een blessure van Sabine Vollebregt. Van Wissen speelde ook mee in de dubbel tegen LK Zug in het seizoen 2006-2007 (30-25 en 33-29 winst). Over twee wedstrijden scoorde zij acht keer. Daar kwamen in het doelpuntenfestijn van vanmiddag drie treffers bij. Bij LK Zug ook een oude bekende. De hoofdtrainer Peter Stutz was ruim 10 jaar geleden assistent.

Bij LK Zug speelt Sibylle Scherer en zij is de topscorer van de Challenge Cup dit seizoen. In totaliteit scoorde zij tegen Quintus vijf keer waarmee haar totaal op 38 treffers kwam Daisy Hage staat nu op 36 treffers dit seizoen na een zevenklapper tegen de Zwitserse formatie.

De openingsfase ging nog gelijk op. Na ruim twaalf minuten spelen was de stand 4-3, waarna Quintus het initiatief nam mede door een hechte defensie met als sluitstuk Jesse van de Polder, die een aantal vrije kansen wist te pareren. Met snelle tegenaanvallen en prima aanvalsspel liep Quintus uit naar een comfortabele 16-7 voorsprong bij rust.

Vlak voor rust en net na rust scoorde Quintus negen keer op rij en liep het uit van een 11-7 voorsprong naar een 20-7 voorsprong. Dit was de genadeklap voor de Zwitserse ploeg die zelfs vanuit de tweede lijn niet tot gevaarlijke schoten kwam. Later in de tweede helft had Quintus een blok van acht scorers op rij. Uiteindelijk won Quintus onder toeziend oog van de nieuwe trainer van het volgend seizoen René Romeijn de eerste wedstrijd met 35-12. De return is zondagmiddag in de Eekhouthal.

Quintus kan zich gaan opmaken voor een halve finale tegen HC Lokomotiva Zagreb of titelverdediger Rocase Gran Canaria.

Doelpuntenmakers Quintus: Daisy Hae (7), Cynthia Grift (5), Sharon Nooitmeer (5), Anouk Zwinkels (5), Britt van Steekenburg (3), Dorien van Wissen (3), Tessa van Zijl (3), Susan de Bakker, Iva van der Linden, Angelique van Duijvenbode en Iris van Aalst.

Doelpuntenmakers LK Zug: Sibylle Scherer, Daphne Gautschi (2), Soka Smitran (2), Ria Estermann, Laura Massett en Ivana Ravlic .