Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Mogelijk toch geldautomaat op het feestlandje in De Lier

De kans is aanzienlijk vergroot, dat de nieuwe geldautomaat in De Lier toch geplaatst kan worden op het landje naast Hoofdstraat 137. De gemeente bekijkt of er vijf bomen gekapt kunnen worden (de waardevolle iep blijft staan), waardoor de toiletvoorziening tijdens evenementen kan verschuiven.

Indien voor deze oplossing wordt gekozen, zal het Lierse Oranjecomité geen bezwaar maken tegen verlening van een vergunning voor een geldautomaat. Wat eventuele andere belanghebbenden dan gaan doen, is nog niet duidelijk.

Afgelopen maand werden er door het Lierse CDA-raadslid Cor van der Mark vragen ingediend bij het college van B en W van Westland. Hij wil onder meer weten, of het college heeft nagedacht over het wijzigen van de bestemming 'groen' die nu op dit terrein rust.

Drukke kruising

Verder maakt hij zich zorgen over de verkeersveiligheid: "De locatie ligt precies op één van de drukste kruisingen van De Lier. Hoe denkt het college over de veiligheid van de weggebruikers en voetgangers?" Ook wil hij weten of er is nagedacht over de verkeersstroom rondom deze geldautomaat, omdat er overdag zelden een vrije parkeerplek in de nabijheid is.

Tot slot wil Van der Mark weten, welke andere locaties er in De Lier zijn bekeken en beoordeeld en wat daarvan de uitkomst is.

Rabobank

Sinds een aantal weken heeft het dorp geen openbare geldautomaat meer, maar als het aan de Rabobank ligt komt daar snel een einde aan. Alleen in twee winkels zijn er nog automaten, maar die zijn slechts beschikbaar op de tijden dat de winkels open zijn.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen