Archief

InBlik wordt jongerencentrum, Ummah Wahidah komt erbij

Als alles volgens plan verloopt, verhuist de stichting Ummah Wahidah nog voor de zomervakantie vanuit de Burgemeesterswijk in Maassluis naar het pand van InBlik aan de Vloot. De stichting die tot nu toe vooral voor jongeren met een migratieachtergrond activiteiten organiseert, moet weg uit het huidige pand. Gevolg is dat InBlik weer een echt stedelijk jongerencentrum wordt, dat zeven dagen per week onderdak biedt aan jongeren tot 23 jaar.

Waarschijnlijk nog deze maand komt er een voorstel van het college van B en W aan de gemeenteraad om de verhuizing definitief te maken. De commerciƫle activiteiten die nu nog in InBlik plaatsvinden, zullen elders onderdak moeten vinden. Een voorbeeld daarvan is dansschool Aad van Rijswijk. Hij heeft nog geen nieuwe locatie gevonden voor zijn activiteiten.

Ook Myosotis Maassluis, een club voor geestelijk gehandicapten, moest een ander onderkomen zoeken. Myosotis gaat verhuizen naar Theater Koningshof en voor een ander deel naar ouderencentrum De Vloot. Lisette Petronilia van Myosotis zegt niet blij te zijn: "We gaan er qua locatie op achteruit. Bij InBlik krijgen de mensen geen extra prikkels, maar dat is lastig te voorkomen in bijvoorbeeld de Koningshof. We hebben wel om een eigen ingang gevraagd, maar of die er komt, is maar de vraag."

Petronilia zegt alles behalve tevreden te zijn, maar werkt toch mee, omdat ze bang is anders met lege handen achter te blijven. De activiteiten met de senioren zullen worden verplaatst naar De Vloot. "De laatste dag dat we bij InBlik zullen zijn, zal moeilijk worden."

Categorieen:
Maassluis Algemeen