WOS
Archief

Westlands beroepenfeest zoekt enthousiastelingen uit bedrijfsleven

Westland On Stage is op zoek naar mensen die passievol over hun werk kunnen vertellen. Het beroepsoriƫntatieproject van scholengroep ISW en onderwijsgroep Lentiz organiseert een beroepenfeest, om scholieren te laten nadenken over hun toekomst.

De vmbo-leerlingen van beide scholen gaan voor het project in gesprek met mensen uit de praktijk. Het is dan de bedoeling dat ze enthousiast worden gemaakt voor werkbezoeken tijdens een doe-dag. "Hiermee kunnen ze een bewustere keuze maken voor een mbo-vervolgopleiding", zegt de organisatie.

Westland On Stage zoekt in het bijzonder naar een hovenier, een verpleegkundige, een autoverkoper, een doktersassistente, een fysiotherapeut, een visagist, een grafisch ontwerper, een interieurstylist en een ICT'er.

Kwart heeft baan

Het project is onderdeel van het landelijke Onderwijs on Stage, dat inmiddels op zestien plaatsen in Nederland beroepenfeesten organiseert. In tien jaar tijd zijn al zo'n 67.000 scholieren bereikt. En volgens de organisatie heeft een kwart van hen inmiddels een baan bij het bedrijf dat ze dankzij het project hebben leren kennen.

Het beroepenfeest van het Westland. wordt georganiseerd op dinsdag 7 februari in het Intergreen athletic house in Naaldwijk. De doe-dag staat negen dagen later op de agenda. Het motto van Westland On Stage is duidelijk: "Alles mag je worden, behalve ongelukkig."