Archief
Google Maps

Google Maps

Meijer wil snelheidscontroles door politie op Kruisbroekweg

Door 17 procent van de passerende automobilisten wordt er te hard gereden op de Kruisbroekweg in Naaldwijk. Dat meldde wethouder Meijer dinsdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad. Hij wil dat de politie er werk van gaat maken.

Volgens Meijer worden de snelheidsovertredingen vooral in de avonduren en 's nachts gemaakt. Er geldt op deze weg een maximum van 50 kilometer per uur, maar er zijn in de afgelopen weken door de gemeente bij diverse overtreders snelheden tot 75 en soms 80 kilometer per uur gemeten. Volgende week zit Meijer met de politie aan tafel en hij zal daar vragen om toezicht in de avonduren, zo kondigde hij aan.

Verbod voor vrachtwagens

Meijer had ook nieuws ten aanzien van het door omwonenden verlangde verbod voor vrachtwagens. Oorspronkelijk zou dat verbod er moeten komen na het gereedkomen van de door te trekken Veilingroute richting Vlietpolderplein in 2018/2019.

Uit onderzoek bleek vervroeging van dat verbod - voor het wegvak tussen de Kruisweg en de rotonde bij de Galgeweg - een haalbare kaart te zijn. Meijer mikt op publicatie van het voorgenomen verbod medio december in de Staatscourant. Na een termijn van zes weken zou het dan van kracht kunnen worden. "Ik hoop dus op 1 februari", aldus Meijer.

Categorieen:
Naaldwijk Politiek