Archief

In het OchtendMagazine: ook vandaag weer schaatsen en een bijzondere boekpresentatie

Meerdere ongelukken op de A20 bij Maassluis zorgden voor een lange file op de snelweg. De A20 werd deels afgesloten, het verkeer moest over de af- en oprit. Maar er was ook goed nieuws; er kon ook vanmorgen weer worden geschaatst.

Ook vandaag weer schaatsen in De Lier!

Na één nacht vorst ging de ijsbaan van schaatsclub Hard gaat-ie in De Lier gisteren open. Vanmorgen steeg de temperatuur al snel tot boven het vriespunt, maar toch kon er ook vanmorgen weer worden geschaatst bij de ijsclub. "Het ijs ligt er prachtig bij", vertelde de voorzitter van de schaatsclub Wim van den Berg op WOS Radio. Er kwamen niet alleen veel schaatsers naar De Lier, ook kwam er veel pers naar de schaatsbaan. Inmiddels is de baan weer dicht.

Krijgt WOS Radio z'n eigen biertje?

Het is koud buiten. Wat drinken we om warm te blijven? Om dat uit te zoeken, belden we vanmorgen een slijter. Hij adviseert warme chocolademelk te drinken, mogelijk met iets sterkers erin. De Westlandse slijter bleek gisteren een nieuw soort biertje te hebben gebrouwen. Hij weet nog niet hoe het biertje gaat heten. Wij hebben wel een idee: Het WOS Biertje!

Een warm avondje theater in deze koude tijd...

Er is weer van alles te doen in theater De Naald in Naaldwijk. Er is onder andere een heel speciaal toneelstuk te zien met de acteurs Rick Engelkes, Peggy Vrijens en Sandra Mattie en cabaretier Richard Kemper. Kate van Elswijk vertelt erover.

Een bijzondere boekpresentatie

In een vol Westlandtheater De Naald in Naaldwijk is maandagavond het boek 'Geworteld in Westland' gepresenteerd. Een team, onder leiding van Jan Willem van den Beukel, heeft twee jaar aan het boek gewerkt. Het gaat over familiebedrijven die tenminste vijftig jaar bestaan. De drie oudste mensen in het boek kregen het eerste exemplaar.

Hoe ervaren we het verkeer in de regio?

Er is de afgelopen jaren in de regio veel aan de weg gewerkt. Nu de werkzaamheden voor het grootste deel klaar zijn, gaan we op onderzoek uit. Hoe ervaren inwoners het verkeer? Vandaag sprak verslaggeefster Diana de Bruijn met een klaarover.



Het regionieuws


Ook vanmorgen brachten we je weer op de hoogte van het laatste regionieuws. Dennis van Schie praat je bij.

Morgenochtend om 7.00 uur is er weer een nieuw OchtendMagazine.