Archief

Het blijft gissen naar invulling Heulse supermarkt

Heulenaren moeten al bijna vijf jaar geduld oefenen, voordat zij weer in eigen dorp uitgebreid boodschappen kunnen doen. Het is namelijk ook nu nog niet duidelijk welke keten zich gaat vestigen in de nieuwe, enige supermarkt. Dit kwam naar voren uit de reactie van wethouder Duijvestijn op vragen die woensdagavond werden gesteld door de fractie van LPF Westland.

Er is nog geen huurder voor het nieuwbouwpand gevonden. De afronding van het werk ligt stil, omdat de indeling van het interieur afhankelijk is van de supermarktformule die er in komt. "Er worden gesprekken gevoerd met diverse partijen", zo heeft Duijvestijn van de ontwikkelaar begrepen.

Albert Heijn? Jumbo?

Toen het pand in januari 2012 afbrandde, was het een Albert Heijn-supermarkt van franchisenemer Koornneef-groep. Haar vastgoedtak heeft de nieuwbouw ontwikkeld. Doordat Koornneef onlangs is overgestapt naar Jumbo, gingen velen er vanuit dat het een Jumbo-supermarkt zal worden. Maar deze logica van de straat is dus (nog) niet van toepassing.

Herinrichting centrum

Overigens wordt de herinrichting van het Heulse centrum in de komende maanden helemaal afgerond. Dat betekent het aanleggen van de parkeerplaatsen voor de supermarkt, de herinrichting van het Kwintrumplein, de herinrichting van de verbinding over de Kerkstraat naar de Kastanjehof en tot slot de herbestrating van De Raaphorst.

Pinautomaat

Dat de naburige pinautomaat van de Rabobank verdwijnt, heeft volgens Duijvestijn puur te maken met bedrijfseconomische overwegingen. "Dit speelt op veel meer plaatsen in ons land", zei hij. Wel zal Duijvestijn aan de Rabobank gaan vragen om de pinautomaat voorlopig te handhaven.

Categorieen:
Westland Economie