Archief
Ruud van der Heyden via Flickr cc

Ruud van der Heyden via Flickr cc

'Midden-Delfland in 2040 CO2-neutraal'

'De gemeente Midden-Delfland moet in 2040 CO2-neutraal zijn'. Over dit plan, dat beschreven staat in de Energievisie, toonden de raadscommissieleden zich dinsdagavond positief en daarom gaat het als hamerstuk naar de gemeenteraadsvergadering van 13 december.

Het college van burgemeesters en wethouders stelt, dat een groene energievoorziening en een duurzame samenleving kenmerkend moeten zijn voor een Cittaslow-gemeenschap. "Daarnaast gaat de energievoorziening de komende decennia sterk veranderen. Van de overheid wordt verwacht dat we duidelijk aangeven hoe wij die veranderingen willen invullen", aldus het college.

Diverse projecten

Een van de projecten om het plan te realiseren is de demonstratiewoning, waarin inwoners en ondernemers voorgelicht worden over duurzame maatregelen in gebouwen. De gemeente bekijkt ook de mogelijkheden voor energiescans van bedrijfsgebouwen om het verlies van warmte in kaart te brengen. Daarnaast worden de mogelijkheden van duurzaam bouwen in onder meer de Kreekzone onderzocht.