Archief

In het OchtendMagazine: Schaatsen in De Lier en paardensportcentrum De Dijkgraaf wil terug naar Westland

Na de koudste novembernacht sinds 1998 brachten we vanmorgen weer een vol OchtendMagazine op WOS Radio.

Er kan weer geschaatst worden in De Lier

De schaatsen kunnen uit het vet, in De Lier kan vanaf vanmorgen 9.00 uur geschaatst worden. Sinds maandagavond werd bij ijsclub 'Hard gaat-ie' hard gewerkt voor het aanleggen van de ijslaag. De eerste uren van de nacht was het in De Lier maar 1 graad onder nul, waardoor het ijs niet hard aangroeide. Maar rond 3.00 uur werd het -3. De voorzitter van ijsclub 'Hard gaat-ie' maakte vanmorgen om 7.25 uur op WOS Radio bekend dat de schaatsbaan vandaag open gaat.

Schaatsers én veel pers bij ijsbaan in De Lier

Er kwamen niet alleen veel schaatsers naar De Lier, er was ook veel pers aanwezig. Ook wij namen een kijkje.

'Het wordt een koude winter'

Afgelopen nacht was de koudste novembernacht sinds 1998. Maar wordt het ook een koude winter? Komt er een Elfstedentocht? Krijgen we een witte kerst? Weerman Aad van Winden deed een voorspelling.

Varend Corso naar Den Haag en Scheveningen: maar wat gaat er met de Rijnmonddag gebeuren?

Het Varend Corso zal komende zomer ook Den Haag en Scheveningen aandoen. Maar hoe de route precies zal lopen, is nog niet bekend. Volgens Varend Corso voorzitter Pleun van den Ende is het een hele puzzel. De 'Westlanddag' zal niet opgegeven worden en het is ook de bedoeling dat Maassluis weer aangedaan wordt. Maar hoe de route precies gaat lopen is volgens Van den Ende nog niet bekend.

Paardensportcentrum De Dijkgraaf wil terug naar Westland

Paardensportcentrum De Dijkgraaf is verhuisd van Monster naar Ouddorp. Maar als het aan manege-eigenaar Edwin de Graaf ligt, komt de manege weer snel terug naar Westland. De Dijkgraaf was gevestigd aan de Plaats Langeveld in Monster, maar moest daar verdwijnen. Lang werd gezocht naar een geschikte lokatie in Westland, maar het lukte niet iets te vinden. Daarom is de manege nu verhuisd naar Ouddorp op Goeree Overflakkee.

Cabaretduo: "November was een saaie maand"

Aan het eind van elke maand blikt het kleinkunst-/cabaretduo Zij en Ik terug op de maand. Volgens het duo was november een saaie maand, waarin weinig gebeurde. Toch wisten Carlie en Eva er ook deze maand weer een opvallend lied over te maken.

Politiewoordvoerder: "Pas op voor zakkenrollers"

In de aanloop naar Sinterklaas en Kerst is het druk in de winkels. Politiewoordvoerder Cor Spruijt waarschuwt voor zakkenrollers: "hoe vervelend ook, de gelegenheid maakt de dief". Er blijken veel portemonnees te worden gestolen uit tassen die open staan. Spruijt adviseert iedereen om zijn of haar tas goed dicht te doen.

Verkeer in de regio: wat vinden transportbedrijven van de bereikbaarheid?

Er is de afgelopen jaren in Westland hard gewerkt aan de bereikbaarheid. Vele wegen gingen 'op de schop'. Verslaggeefster Diana de Bruijn onderzoekt deze week het resultaat. Vandaag is ze bij een transportbedrijf in Honselersdijk.

Het regionieuws

Ook op deze koude morgen hielden we je op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.

Morgenochtend om 7.00 uur is er weer een nieuw OchtendMazine op WOS Radio 87.6 FM.