Archief

Monsterse tuinderslaan geen ontsluitingsweg voor nieuwe woonwijken

De tuinderslaan die in Monster tegenover het Schelpenpad op de Haagweg uitkomt, is ook in de toekomst uitsluitend bedoeld voor fietsers en voetgangers, en niet als ontsluiting van het woongebied van het Westerhonk. Alleen de woningen in het plan Schelpenduin die rechtstreeks op deze weg worden ontsloten, zullen er gebruik van mogen maken.

Dit schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van Westland Verstandig. De fractie meende uit tekeningen bij de ontwikkelingsplannen te moeten opmaken dat er twee complete woonwijken op de tuinderslaan worden aangesloten. Die conclusie is volgens het college onjuist.

Wel zullen maximaal zes woningen uit plan Schelpenduin via het weggetje worden ontsloten, alsmede de vijf tot acht woningen die een particulier in het gebied wil bouwen. "De naamloze weg wordt in de huidige plannen heringericht tot fietsstraat met aanliggend voetpad waar automobilisten te gast zijn", aldus het college.

Momenteel maken de bewoners van vijf woningen gebruik van de tuinderslaan. Twee via die woningen zullen volgens de gemeente in de toekomst op een andere wijze via de nieuwe wijk worden ontsloten.

Categorieen:
Monster Westland Politiek