Archieffoto  Paul Vis 2

Archieffoto Paul Vis 2

Zaalhandbal: heren Quintus winnen; Schipluiden verliest

De reserves van Quintus wonnen in de slotseconden hun wedstrijd. Het derde team van Quintus blijft koploper na weer een overwinning. Schipluiden verloor weer.

In een sensationele wedstrijd hebben de reserves van Koornneef/Quintus in de slotseconde de overwinning weten te behalen in de thuiswedstrijd tegen de reserves van Kras/Volendam. René de Bakker scoorde in de laatste seconden de winnende treffer, waardoor Quintus won met 30-29.

Bijna de gehele wedstrijd liep Quintus achter de tegenstander aan. Na 19 minuten leidde Volendam met 12-8. Deze marge bleef bijna gehandhaafd en Volendam ging de rust in met een voorsprong van 17-14. In de tweede helft werd het spannend. Quintus speelde beter dan in de eerste helft, maar kon tot minuut 50 niet dichterbij komen (26-23). In de laatste tien minuten wist Quintus het verschil met Volendam te dichten en leidde in de laatste minuut zelfs met 29-28. Volendam kwam met 15 seconden te spelen langszij, waarna De Bakker het laatste woord had. Marc van Vliet werd topscorer met 12 treffers. Quintus staat nu op plaats vier.

Hoofdklasse C

Het derde team van Quintus heeft de leiding in deze klasse weten te behouden. Sterker nog, de ploeg profiteerde volop met een overwinning op Helius van het verlies van nummer twee Orion tegen Delta Sport. In de Eekhouthal eindigde de eerste helft gelijk: 13-13. Na de pauze wist Quintus de overwinning veilig te stellen. De Heulse ploeg won met 29-25. In de goal konden de supporters good-old Mario Verbraeken aanschouwen. Quintus heeft nu één punt voorsprong op Orion.

Het scorend vermogen bij Schipluiden is de laatste weken ver te zoeken. Als het aanvallend niet lukt, zal een wedstrijd verdedigend op slot moeten zitten en dat is het probleem bij Schipluiden. De ploeg speelt dan niet slecht, maar het krijgt te veel doelpunten tegen. Tegen sc Twist was dit ook het geval. De ruststand was 14-5 in het voordeel van de Vlaardingse ploeg. Na de pauze wist Schipluiden, net als in voorgaande wedstrijden, in de tweede helft vaker het net te vinden. Twist ging met een 27-15 overwinning terug naar huis. Volgende week zal nummer elf Schipluiden aan de bak moeten tegen hekkensluiter DWS. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt twee punten in het voordeel van Schipluiden.