Archief
foto Ruud de Jong WOS Media

foto Ruud de Jong WOS Media

Zaterdagvoetbal: topper Die Haghe tegen KMD onbeslist; MVV'27 haalt uit tegen VELO

De koppositie in de derde klasse B is niet veranderd. Die Haghe en KMD speelden gelijk. Daaronder werden enkele verrassingen genoteerd. Verburch dolf het onderspit bij Maasdijk. VELO kreeg een oorwassing van MVV'27. Naaldwijk won net aan van de hekkensluiter. Schipluiden won ruim. MSV'71 en Quintus haalden punten.

Derde klasse B

De kraker in deze klasse tussen de nummer één en twee leverde geen doelpunt op. Na een boeiende wedstrijd moesten beide ploegen genoegen nemen met een 0-0 eindstand. KMD hield pas voor de tweede keer dit seizoen de nul achterin. Die Haghe blijft koploper met twee punten voorsprong op KMD.

Verburch en VELO wisten niet te profiteren van dit gelijke spel. Beide streekgenoten zagen Ariston'80 en MVV'27 hun plaatsen op de raglijst overnemen. Verburch ging aan de Lange Kruisweg in Maasdijk onderuit tegen de thuisploeg. Voor Maasdijk was het een broodnodige overwinning om belangrijke punten te pakken om onderin weg te komen, maar ook om aansluiting te krijgen met de staart van de middenmoot. Tevens doet Maasdijk weer mee in de strijd om de tweede periode. Verburch staat op plaats vijf en Maasdijk is terug te vinden op plaats elf.

VELO kon het op sportpark Commandeur niet bolwerken tegen MVV'27. De Maaslandse formatie won met 5-2 en klom zo op naar een gedeelde derde plaats op de ranglijst (samen met Ariston'80). MVV'27 pakte hiermee de eerste overwinning in de tweede periode. VELO zakt naar plaats zes en dat was ook de plaats na speelronde één. Daarna was VELO terug te vinden in de bovenste regionen.

Naaldwijk behaalde een moeizame zegen op hekkensluiter SEV. De bezoekers geven zich in hun wedstrijden niet gauw gewonnen en dat ondervonden nu ook de witkielen. Na een 1-1 ruststand won Naaldwijk met 2-1. Naaldwijk heeft nu evenveel punten als Verburch en VELO en op basis van een slechter doelsaldo staat de ploeg op plaats zeven.

Schipluiden wist voor de tweede keer dit seizoen de nul achterin te houden. Op sportpark Keenenburg won de thuisploeg met 4-0 van nummer voorlaatst GDA. Dit was de eerste overwinning in de strijd om de tweede periode. Schipluiden stijgt van plaats negen naar plaats acht.

Vierde klasse D

MSV'71 en Quintus hebben van plaats gewisseld op de ranglijst. Beide ploegen hebben evenveel punten. MSV'71 heeft een beter doelsaldo dan de Heulse ploeg.

MSV'71 won gemakkelijk met 8-0 van Concordia en hield voor de tweede keer dit seizoen de nul achterin. Quintus kwam tot een puntendeling in de thuiswedstrijd tegen PPSC. Aan de leeuwerik eindigde het duel in 2-2. Voor Quintus was het de derde puntendeling van het seizoen.

MSV'71, Quintus en Concordia hebben met drie gelijke spelen het meest de punten gedeeld met een tegenstander. MSV'71 staat op plaats vijf en Quintus is terug te vinden op plaats zes.