Leo Boon WOS Media

Zaterdagvoetbal: FC 's-Gravenzande wint topper; Monster en HVC'10 gelijk

FC 's-Gravenzande maakte de competitie weer spannend door koploper Nootdorp te verslaan. Sportclub Monster en HVC'10 deelden de punten. De Hoekse ploeg kwam in de 98ste minuut langszij. De overige regioploegen verloren.

Aan de Lavendelstraat vertrok Koninklijke HFC met een 3-0 overwinning. Het was de eerste uitoverwinning van HFC dit seizoen. De bezoekers behaalden hiermee het maximale resultaat uit het gering aantal kansen. Excelsior Maassluis verloor voor de eerste keer na acht wedstrijden zonder nederlaag.

FC 's-Gravenzande heeft het maximale resultaat behaald uit de topper tegen Nootdorp. Op het Julianasportpark won de thuisploeg met 2-0 van de koploper. Hierdoor is het verschil tussen beide ploegen nog maar drie punten. Nummer twee Brielle verloor bij XerxesDZB, waardoor FC 's-Gravenzande de tweede plaats weer heroverde op Brielle.

Westlandia kon geen goed vervolg geven na de overwinning van twee weken geleden. Op sportpark De Hoge Bomen was de thuisploeg in de eerste helft niet in staat Sportlust'46 van zich af te houden. De bezoekers leidden halverwege met 2-0. Na de pauze scoorde Westlandia de aansluitingstreffer en ging het op zoek naar de gelijkmaker, maar Sportlust'46 hield stand en vertrok met een 2-1 overwinning naar Woerden. Westlandia staat nu op plaats acht.

De streekderby tussen sportclub Monster en HVC'10 eindigde in een gelijkspel. Voor beide ploegen betekende het de vijfde puntendeling van het seizoen en dat is tot nu toe een record in deze klasse. Het spectaculaire duel eindigde op sportpark Polanen in een 3-3 eindstand. Voor sportclub Monster betekende het de zesde wedstrijd op rij zonder nederlaag. HVC'10 is al vijf wedstrijden op zoek naar een overwinning. Sportclub Monster blijft op plaats negende staan. HVC'10 blijft zevende op de ranglijst..

Lyra incasseerde de grootste nederlaag van het seizoen. In Leiden was nummer voorlaatst UVS met maar liefst 5-0 te sterk voor de Lierse ploeg. Door de nederlaag zag Lyra de Leidse ploeg op twee punten komen in strijd om lijfsbehoud. Lyra blijft tiende.

Net als Lyra keerde streekgenoot VDL met nul punten terug naar het eigen complex. VDL verloor met 3-0 van Valken'68 en blijft elfde op de ranglijst staan. Honselersdijk leed op sportpark De Strijphorst een 3-1 nederlaag tegen CWO. Honselersdijk keek bij rust tegen een 0-1 achterstand aan en moest na een rode kaart de gehele tweede helft met tien spelers spelen. CWO won met 3-1. Honselersdijk blijft op plaats acht staan.