Facebook 1 4

Zaalhandbal heren: winst voor DIOS en Westlandia

In strijd om de koppositie en de winst van de tweede periode wist DIOS de moeilijke uitwedstrijd bij het derde team van Aalsmeer in winst om te zetten. Westlandia behaalde een belangrijke overwinning op Rapiditas. Quintus was niet opgewassen tegen Volendam.

Bene-League

Voorafgaand aan het duel tussen Koornneef/Quintus en Kras/Volendam dichtte de thuisploeg zich nog kansrijk om de eerste punten binnen te halen. Na 60 minuten handbal in de Eekhouthal moest geconcludeerd worden dat dit niet het geval was. Kras/Volendam won voor de eerste keer dit seizoen een uitwedstrijd. Met een spiegelbeeld stand ging Volendam terug naar Noord-Holland: 23-32.

De openingsfase was nog veelbelovend voor de thuisploeg. Quintus nam brutaal de leiding (7-5), maar kon de tegenstander niet van zich afschudden. Sterker nog, Volendam nam de controle over van de wedstrijd en kwam drie treffers los van de opponent (10-7). Quintus bleef wel in de buurt van de tegenstander en liet het verschil niet verder oplopen. Vijf minuten voor het rustsignaal was de stand 10-12 in het voordeel van Volendam. Daarna beslisten de bezoekers eigenlijk al de wedstrijd. Zelfs in ondertal bleef Volendam overeind en ging het met een 15-11 voorsprong rusten.

Na de pauze was de wedstrijd snel beslist. Volendam leidde na 40 minuten spelen met 23-14 en behield deze marge in de resterende speeltijd. Quintus had het moeilijk in de aanval. Pas in de laatste tien minuten kwam Quintus makkelijker tot score. Volendam daarentegen bleef ook scoren. Quintus verloor uiteindelijk met 32-23.

DIOS blijft op koers voor de winst van de tweede periodetitel. De ploeg uit Midden-Delfland won de lastige uitwedstrijd tegen het geroutineerde derde team van Fiqas/Aalsmeer. Door de overwinning blijft DIOS ongeslagen koploper in de strijd om de tweede periode en handhaaft het zich aan kop van de eerste divisie.

DIOS had het moeilijk in sporthal Bloemhof en keek halverwege de wedstrijd tegen een 17-15 achterstand aan. Ondanks dat het aanvallend goed liep, liet DIOS verdedigend te veel gaten vallen. Aalsmeer profiteerde hiervan. In de rust werden de puntjes op de spreekwoordelijk "i" en ging het verdedigend beter en op karakter wist DIOS een 27-25 over de eindstreep te halen. Frank Snelder schoot tien keer in de roos.

Tweede divisie B

In sporthal De Pijl behaalde WPK/Westlandia een belangrijke overwinning op Rapiditas. De bezoekers uit Weert hadden voorafgaand aan de wedstrijd drie punten meer dan de Naaldwijkse ploeg. Om niet verder achterop te raken ten opzichte van de middenmoot was een overwinning gewenst voor Westlandia. De thuisploeg wist verdedigend de gelederen goed gesloten te houden en aanvallend was het scherp. De ruststand was 15-14 in het voordeel van de thuisploeg. In de tweede helft behield Westlandia een kleine marge en won uiteindelijk met 29-26. Door deze overwinning heeft Westlandia aansluiting gevonden met de onderste ploegen van de middenmoot.