Archief
foto Stefan van Eijk WOS Media

foto Stefan van Eijk WOS Media

Zaalhandbal dames: derby tussen Verburch en VELO onbeslist

De derby tussen Verburch en VELO kreeg geen winnaar. Na een boeiende, maar geen goede wedstrijd was de eindstand 30-30. Westlandia had geen geode dag tegen MHV'81 en verloor. De reserves van Westlandia speelden knap gelijk.

Eerste divisie

De reserves van Virto/Quintus hadden de uitbeurt bij Fiqas/Aalsmeer. De Heulse ploeg won vrij gemakkelijk in sporthal Bloemhof. Aalsmeer had voorafgaand aan de wedstrijd nog kans op het behalen van de tweede periode, maar na de 32-23 nederlaag tegen Quintus kan dit in de ijskast gezet worden. Quintus heeft nog kans op de tweede periode. Het verschil met koploper DSVD bedraagt één punt. De beslissing valt volgende week tijdens de laatste speeldag in deze periode.

Tweede divisie B

De uitwedstrijd tegen MHV'81 leverde WPK/Westlandia geen enkele punt op. In sporthal De Looierij in Mill was de thuisploeg beter in de afronding dan Westlandia. Na een moeizaam verlopen eerste helft gingen beide ploegen rusten met een 7-6 voorsprong voor MHV'81. Na de pauze kregen de toeschouwers meer doelpunten zien, maar niet genoeg voor Westlandia om met minimaal een punt naar huis te keren. MHV'81 won met 20-15 en passeert hierdoor Westlandia op de ranglijst.

De derby tussen Verburch en Veneco/VELO leverde geen winnaar op. Na een niet al te hoogstaand duel deelden beide ploegen de punten. Het werd 30-30 en daar was Verburch heel content mee. In een goed gevulde Jan van der Valk sporthal overleefde de thuisploeg in de laatste minuut als een wonder de laatste schoten van VELO (onder meer lat en paal) plus een gemiste strafworp van de bezoekers met nog twee seconden te spelen. De onfortuinlijke Esmée Donker miste dit buitenkansje.

Verburch opende goed en nam steeds een doelpunt voorsprong mede dankzij reddingen van Jolanda Barendse. Toch nam VELO de controle licht over en nam een marge van twee treffers. Verburch kwam weer terug tot 10-10 en ging het weer gelijk op. Verburch leidde vlak voor het rustsignaal met 16-15, maar VELO kwam toch nog langszij. Keepster Dominique Valk stopte voor VELO in de eerste helft nog twee strafballen.

Na de pauze deden beide ploegen niet voor elkaar onder. De scores gingen om en om. Verburch overleefde zelfs een fase met twee speelsters minder. Hier had VELO de wedstrijd voortijdig kunnen beslissen. Dit gebeurde niet en de wedstrijd bleef tot aan het eindsignaal spannend. In de slotminuut had VELO de wedstrijd dus kunnen beslissen, maar deed dit niet. Door het 30-30 gelijkspel blijft Verbuch ongeslagen in thuiswedstrijden en na twee fikse nederlagen op rij een opsteker. VELO beleefde en déja vu. Twee weken geleden behaalde de ploeg een gelijkspel doordat de tegenstander in de slotminuut een strafworp miste. De Wateringse ploeg is nu vier wedstrijden op rij ongeslagen.

Hoofdklasse D

De reserves van WPK/Westlandia hebben een knap punt overgehouden aan het thuisduel tegen Goodflooring HMC/HVM. De nummer drie van de ranglijst verslikte zich in het strijdende Westlandia. Na een spannende wedstrijd werd het een 20-20 puntendeling. Westlandia sprokkelt hiermee een punt om weg te komen bij de onderste twee ploegen.

Categorieen:
Wateringen Sport