Archief
Signbiblio

Signbiblio

PvdA denkt aan flitspaal op Laan 1940-1945

De PvdA in Maassluis ziet een flitspaal langs de Laan 1940-1945 wel zitten. Zo is de kans volgens de partij groter dat de maximumsnelheid op de weg netjes opgevolgd wordt en daarmee de geluidsoverlast voor bewoners langs de weg afneemt. Het is een van de punten die naar voren komt na een wijkbezoek van de sociaaldemocraten.

Ze willen dat er verder ook gekeken wordt naar mogelijke uitbreiding van parkeerplaatsen in de Taanschuurpolder, als daar in 2017 en 2018 een groot deel van het riool vervangen moet worden. De fractie heeft er vragen over gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

De partij hoort van bewoners dat ze al suggesties naar de gemeente hebben toegezonden, maar dat ze daar nog geen reacties op terug hebben gekregen. De PvdA wil graag weten of dit klopt. Net als dat de fractie graag hoort of het waar is dat ambtelijk is aangegeven dat er alleen geld is voor rioolvervanging en niet voor aanpassingen in de parkeersituatie en het groen in de wijk.

Volgens de partij is het gemeentelijk beleid dat dit soort projecten meteen integraal, of te wel zo breed mogelijk, moet worden aangepakt. Het is meestal goedkoper om, wanneer de straat open moet voor bijvoorbeeld het vervangen van de riolering, ook meteen aanpassingen te doen aan de bestrating.

Ook zou er een aanbod van bewoners liggen om zelf de bosschages aan het Michiel de Ruyterplein terug te snoeien, zodat er weer wat meer sociale veiligheid ontstaat. De gemeente wil hier volgens bewoners geen toestemming voor geven. De PvdA hoort graag van het college of dit klopt. De partij vindt dit soort zelfbeheer juist past in het beleid van het meer betrekken van bewoners bij de stad.

Categorieen:
Maassluis Politiek