Archief
Dames Veneco VELO

Dames Veneco VELO

Vooruitblik zaalhandbal dames: Verburch tegen Veneco/VELO

Komend weekend nemen de dames van Verburch en Veneco/VELO het tegen elkaar op in een regioderby, gaan de reserves van Quintus op bezoek bij Fiqas/Aalsmeer en kan WPK/Westlandia verder afstand nemen van de onderste ploegen bij winst op MHV'81.

Eerste divisie

De reserves van Virto/Quintus kunnen op volle sterkte voor de dag komen. Het eerste team ligt voorlopig stil in verband met het naderende Europees Kampioenschap. Quintus gaat op bezoek bij Fiqas/Aalsmeer en bij minimaal een gelijkspel staat het voor de zevende week op rij op plaats drie.

Tweede divisie

De meest in het oog springende wedstrijd is de derby tussen Verburch en Veneco/VELO. De Jan van der Valkhal zal nagenoeg vol zitten voor deze boeiende derby. Verburch heeft twee fikse nederlagen geleden en zal nu gebrand zijn op een overwinning. Sterker nog, de Poeldijkse ploeg zal de vierde wedstrijd op rij in eigen huis willen winnen. VELO heeft de weg naar boven gevonden en heeft vijf punten gehaald uit de laatste drie wedstrijden. Voor beide ploegen geldt dat bij winst een gat wordt geslagen met de onderste ploegen.

WPK/Westlandia kan bij winst op MHV'81 verder afstand nemen van de onderste ploegen van de ranglijst en kan zelfs uitzicht houden op de plaatsen één en twee. Het kan zelfs zijn dat Westlandia op twee punten komt van de drie koplopers Westsite, VOC 2 en BFC.

Hoofdklasse D

Zowel Schipluiden als de reserves van WPK/Westlandia kunnen wel een opsteker gebruiken. Beide ploegen vechten om geen hekkensluiter te worden en weg te komen bij de p/d-plaats nummer elf.

Schipluiden ontvangt in eigen hal fusieclub sc Twist. De Vlaardingse opponent heeft zes punten meer. Belangrijk voor de ploeg uit Midden-Delfland is om defensief een keer de deur goed op slot te houden.

De reserves van Westlandia krijgen Goodflooring HMC op bezoek. De bezoekers wonnen vorige week ruim van Schipluiden, dus Westlandia is gewaarschuwd. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt zeven punten.