Archief
James Allen via Flickr CC

James Allen via Flickr CC

Voedselbank heeft toch nog flink wat speelgoed binnengekregen

Er is flink wat speelgoed binnengekomen voor de actie van de gemeente Maassluis en de Voedselbank om ook kinderen van gezinnen met een laag inkomen aan een leuk cadeau te helpen in deze Sinterklaastijd. De oproep die Joke Cats van de Voedselbank daartoe deed, onder meer bij de WOS, heeft daar flink aan bijgedragen.

Of het genoeg is voor de pakweg 300 kinderen die Cats op het oog heeft, is nog maar de vraag. Dat moet zaterdag blijken als het speelgoed wordt uitgezocht. Overigens zoekt ze nog mensen die haar daarmee kunnen helpen, zo is te lezen op haar Facebookpagina.

De gemeente en de Voedselbank zijn een speciale actie gestart onder de naam 'Geef je cadeau aan een ander cadeau', maar bij de communicatie daarover was er een 'hapering'. En ook vanuit de scholen waarvan men had gehoopt dat ze mee zouden doen, kwam er weinig actie. Slechts één school heeft actief ingezameld.

Toch lijkt het nu nog goed te komen. Op woensdag 30 november is er een groot feest in de Immanuelkerk, waarbij diverse artiesten optreden en niemand met lege handen weggaat. De kinderen en ouders die dan komen, worden behandeld als 'special guest'.

Categorieen:
Maassluis Algemeen