Archief
Danny Ploegaert 1

Danny Ploegaert 1

Vooruitblik zaterdagvoetbal: SC Monster tegen HVC'10

Komende zaterdag kan Excelsior Maassluis tegen HFC voor de negende keer op rij ongeslagen blijven, kan FC 's-Gravenzande aansluiting houden met de top van de hoofdklasse B wanneer het wint van koploper Nootdorp en nemen sportclub Monster en HVC'10 het tegen elkaar op in een streekderby.

Tweede divisie

Excelsior Maassluis zal tegen Koninklijke HFC de smet op de wedstrijd van vorige week tegen Spakenburg weg willen spelen. Aan de Lavendelstraat verdedigen de tricolores een reeks van acht wedstrijden zonder nederlaag. HFC gaat op zoek naar de eerste overwinning in een uitwedstrijd nadat het drie keer gelijkspeelde en vier nederlagen incasseerde.

Eerste klasse B

De publiekstrekker is de topper tussen FC 's-Gravenzande en koploper Nootdorp. Wil de 's-Gravenzandse ploeg aansluiting behouden met de koploper, dan is winst noodzakelijk gezien het verschil van zes punten op de ranglijst. Nootdorp heeft als enige ploeg nog geen nederlaag geleden. FC 's-Gravenzande zal gebrand zijn op een overwinning na de nederlaag tegen Brielle.

Westlandia won twee weken geleden weer na een magere reeks. De vraag is of de Naaldwijkse ploeg de thuiswedstrijd tegen Sportlust'46 ook in winst kan omzetten. Het is een echte wedstrijd in de middenmoot, want beide ploegen hebben evenveel punten en staan op een gedeelde zesde plaats. Winst betekent in ieder geval afstand nemen van plaats elf en daaronder.

Tweede klasse C

De streekderby tussen sportclub Monster en HVC'10 is vooraf al een boeiende wedstrijd. HVC'10 zit in een slechte reeks met twee punten uit vier wedstrijden en is als voormalig koploper afgezakt naar plaats zeven. Sportclub Monster is de laatste wedstrijden moeilijk te verslaan. De laatste vijf wedstrijden leverden vier overwinningen en een gelijkspel op.

VDL stuntte twee weken geleden tegen koploper Te Werve. Om in het spoor te blijven van de overige ploegen die op een veilige plaats staan, zal de nummer elf van de ranglijst moeten winnen van Valken'68, dat de laatste wedstrijd verrassend ruim won van DoCos.

Lyra gaat op bezoek bij het zwalkende UVS. In Leiden telt voor de Lierse ploeg alleen maar een overwinning om richting de middenmoot te blijven kijken. Bij winst behaalt Lyra de tweede uitoverwinning van het seizoen.

Honselersdijk krijgt CWO op bezoek. De Vlaardingse formatie heeft twee punten meer en staat op plaats vier. Honselersdijk, dat op plaats zeven staat, zal de derde thuisoverwinning uit zes beurten willen bijschrijven.